Przez
diesel16v
Witajcie . Mam problem z MF 6280 . Otóż przy przekręcaniu kluczyka na 1 pozycję pali mi się bezpiecznik F6 - +APC Dashboard Auto III czyli deska rozdzielcza . Nie palą sie żadne kontrolki , ciemno na desce . Dzieje sie to na postoju , gdzie jaki kolwiek ruch wykonywała tylko stacyjka . Przejże niedługo wszystkie kable , pozdejmuje osłonki i posprawdzam ale wydaje mi sie ze jest jakies zwarcie na stacyjce bo ona jest jedynym elementem który sie rusza . Dodam też ze przed tym jak się spaliło ze 3-4 bezpieczniki które wymieniałem , 3-4 razy normalnie przekreciłem kluczyk i byly wszystkiei kontrolki . A potem palił i 20 A i 25 A , bez znaczenia to było jaka moc . Ktoś jakiś pomysł jeśli nie pomoże sprawdzenie kabli wszystkich ? Wygląda mi to na jakies zwarcie stacyjki ale szukam zawczasu bo z elektryką stoję słabo .
PS. Przy zakupie ciągnika , stała sie taka sama sytuacja ale wymieniliśmy szybko bezpiecznik i działało a tu spaliło juz 3-4 .
Pytanie mam jeszcze jedno . Zanim popaliło mi bezpieczniki od deski , zauważyłem ze po przekręceniu kluczyka pojawia mi sie na predkościomierzu przez chwile liczba 88 bodajże . Ktoś mi powie co to znaczy ? Widziałem innego MF to tam znowu 88 czy 85 pojawiało i on mówił ze to jakiś błąd EHR jest . Chciałbym rozwiac wątpliwości .
Kolejne i juz chyba ostatnie dotyczy licznika paliwa . Nie pokazuje w ogóle stanu paliwa , sprawdzałem wszystkie kable ale wszystko jest podłączone . Wskazówka nawet nie drgnie.
Rekomendowane odpowiedzi
6280 po odpaleniu cały czas na żółwiu