Skocz do zawartości

75-14 wyciek oleju z górnego wałka podnośnika

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy po demontarzu ramion da sie wymienić uszczelniacz zaznaczony strzałką i czy to coś pomoże ?? JEst tam jeszcze oring ale pewnie w ten sposób sie go nie wymieni 

Mam od dawna tam upierdliwy wyciek , który wystepuje tylko jak uzywam podnośnika 

drffggfg.png

Dla chcącego - nic trudnego. Z wyciągnięciem uszczelniacza w całości może być problem, trzeba go "zniszczyć" ale tak, aby nie zarysować wałka.
Czy to coś pomoże? Jeśli tuleje (zaznaczone na rysunku nr 2 i 3) nie są wytarte - pomoże, jeśli nie - nic nie da (podobnie, jeśli wałek ma rysy).

Tego się obawiam . Jak będzie sie robić jajo i szczelina to nic nie pomoże no może trochę ale i tak bedzie się sączyć . Tym bardziej że ten uszczelniacz jak poatrzyłem w podglądzie to nie ma wargi i sprężynki .

No i jeszcze temat podnosienia kabiny bo te płaskowniki to nie wiem w jakim celu ktoś przyspawał , czyżby na wypadek jak by pierśnień nie wytrzymał 

Ciekawe dlaczego leci najmocniej podczas pracy podnośnika i to najwięcej z prawej strony chyba jakoś z rozdzielacza  pryska  olejem podczas opuszczania 

Edytowane przez Gość

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez damianzb9613
      Witam, co może być przyczyną mokrego kolektora wydechowego i całego tłumika aż do samej góry (podstawiłem puszkę pod tłumik to nakapało oleju z paliwem czy coś takiego )zostały wymienione pierścienie tłokowe , uszczelki pod głowicą i pompa paliwa i wtryski były sprawdzone.
    • Przez ursusikc330m
      Zauważyłem dzisiaj wyciek z tylnej prawej zwolnicy w Zetorze 8145 i mam pytanie czy do wymiany jest uszczelniacza czy może coś jeszcze jest uszkodzone nie wiem za bardzo jak rozebrać tą zwolnice
    • Przez Arek
      Wymieniłem simering na nowy silikonowy i niestety olej nadal przecieka, wałek ma już wyżłobienie pod uszczelniaczem. Da się jakoś temu zaradzić oprócz wymiany całego wałka ?
    • Przez lukasz248
      Jaki olej lać do hydrauliki w koparce zbudowanej na jumz? Gdzieś wyczytałem, że w przednie pompy powinny być zasilane olejem silnikowym.? I jeszcze jedno pytanie, gdzie w skrzyni znajduje się korek kontrolny poziomu oleju? 
  • Dodaj nową pozycję...
v