Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc wam ! :)

Mam pytanie czy dobrze na tym wyjdę :)

Mam pole 1.12h posiane tam jest teraz żyto dankowskie diament i mam pytanie czy po tym życie można posiać pszenżyto ozime Meloman oczywiscie z centrali :)  Jest to pole klasy V  piaseczek :) O jarym zbożu  tu nie ma mowy :)  A żyto hybrydowe nie zbyt mnie interesuje :) I teraz chciałbym zrobić tak ściernisko po życie opryskać agrosarem na perz następnie przed orką siewną dać 2t/h agrosulca i do tego 1t/h wapna nordkalk  nastepnie przedsiewnie 300-400 kg polifoski 6 i posiać  to pszenżyto :P

Za wszelkie oponie "kulturalne" bardzo dziękuję :P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez AdrianoURSUS
      witam forumowiczów mam pytanie na co zwrócić uwagę kupując czerwonego bizona rekorda z058 bo mam do kupienia w okazyjnej cenie do roboty jest silnik obstawiam pierscienie tłokowe albo turbo sprężarkę tak też mówi właściciel kombajn będzie pracował na 2 ha plus usługi czyli jakieś 10 ha może kombajn chce głównie w celach kolekcjonerskich proszę o rady na co zwrócić uwagę głównie chodzi mi o elementy ruchome typu wialnia młockarnia znam się bardziej na mechanice niż na kombajnach dlatego pytam proszę o liczne odpowiedzi bo w tym tygodniu się po niego wybieram
    • Przez patataj_
      Witam, mam problem z wyjściem wału z silnika trzydziestki, a mianowicie Koło zamachowe jest zdjęte i aluminiowy uszczelniacz też. Wał w środku jest odkręcony, wszystkie te mocowania są poodkręcane A wał nie chce wyjść. Jak go wyjąć? Z góry dziękuję za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v