Skocz do zawartości

Kury i opłaty


MlodyRolikOn

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez chudy14145
      Witam.jak prawidlowo przechowac zebrane jajka przed sprzedaza?
      w jakiej temperaturze?
      jak dlugo mozna przechowac jajka?
      Podzielcie sie swoja wiedza i spostrzezeniami 
    • Przez Pasja
      Witam! Otuż rok temu a dokładnie w czerwcu zaczeły mi nośić kury liliputki nie mieszańce , i zaczeły mi przelatywać przez ogrodzenie a za ogrodzeniem mam psa ktöry jak tylko zoczby kure kaczke itp to zagryza , więc obciołem im wszystkie lotki i po obcięciu przestały się momentalnie nośić.Miał może z was taki przypadek? Czy da się coś z tym zrobić?
    • Przez Darozioom
      Witam wszystkich forumowiczów
      Główną działalnością mojego gospodarstwa jest produkcja warzyw. Moimi największymi odbiorcami są 2 Domy Pomocy społecznej położone niedaleko mojej miejscowości. Ostatnio zauważyłem też że kupują one bardzo duże ilości tuszek drobiowych, oraz jajek dla swoich podopiecznych. W mojej głowie narodził się pomysł zagospodarowania budynków na mojej posesji które kiedyś były wykorzystywane do produkcji zwierzęcej, jednak od wielu lat pełnią rolę magazynów na złom, i różne inne niepotrzebne rzeczy. Jeśli chodzi o sprzedaż warzyw to od tego sezonu zamierzam sporą część mojej produkcji obierać i pakować próżniowo dzięki czemu do odbiorcy będzie docierał gotowy produkt. W analogiczny sposób chciałbym zrobić z tuszkami kurczaków.
      Bardzo proszę forumowiczów o podpowiedź czy jako gospodarstwo mogę sprzedawać produkty do stołówek, restauracji, sklepów?
       
    • Przez TomaszR
      Witam
      Jakie sa wymagania przy kurach nioskach klasy zero i jeden.
      Czy się różnią jaka tych klas. Jedne i drugie kury mają wolny wybieg i będą jeść to samo. czy chodzi o powierznie wybiegu czy kurnika?
      W internecie  jest kilka różnych informacji.
      Mam dwa pomieszczenia po ok. 35 metrów kwadratowych. Ten sam budynek ale przedzielone ścianą.
      Trzeci budynek ok 100 metrow. Wybieg ok. 50 arów.
      Ile mogę trzymac kur? Czy powyżej 350 to już ferma i większe wymagania?
      Gdzie zgłaszać.
      Lekarz weterynarii wiadomo, ale co z Urzedem Skarbowym. czy muszę mieć kase fiskalną czy wystarczy rachunek RR.
      A pieczątki? Czy musze każde jajko znakować czy tylko klasy zero.
      Może lepiej mieć kury z wolnego wybiegu bo chyba mniejsze wymagania, a różnice niewielkie bo i tak dam im jeść to samo.
    • Przez jankes84
      Witam serdecznie. Mam pytanie do forumowiczów a mianowicie  chodzi mi o  odpowiedź na pytanie przy jakiej ilości kur niosek można z tego zyć. Proszę o odpowiedzi osób które siedzą w tym temacie a nie gimnazjum w stylu mój kuzyn ma 100 kur i zarabia po 5 tys zł.chodzi mi o hodowle na poziomie do 1000 szt. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v