Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Część jak jeszcze nie wiesz jak go zaprogramować to już ci pomagam ,. po prawej stronie masz takie pokrętełko przękręcasz nim szukasz obrazku z klapą gdy znajdziesz klikasz na pokrętło wtedy obrazek się podświetla przekręcasz pokrętłem aby koło obrazku pojawiła się cyfra 1 wtedy klikasz na te pokrętło i zapamiętujesz ustawienie. To samo robisz z klapą prasy , stawiaczem bel jeżeli go masz oraz możesz sobie ustawić automatyczne dobijanie ciśnienia oleju do klapy i automatycznie czyszczenie noży wszystko działa na tej samej zasadzie mam nadzieję że pomogłem .😉

Za dużo elektroniki, podatna na wilgoć. WSZYSTKIe funkcje ustawiane elektronicznie począwszy od hamulca siatki po zgniot MPSu. Po zimie dzieją sie cuda na kiju, brak kamery na owijarke, długi czas transportu belki na stół. Jeśli nie masz w pobliżu serwisu albo nie znasz się na elektronice to odradzam. 

Pzdr

Użytkuje prasoowijarke Claas 375 uniwra od 3 lat i problemu z elektroniką nie było jedynie na początku przy uruchomieniu jakiś czujnik się zepsuł 455 posiada dużo więcej elektroniki ale myślę że nie powinno być z tym problemu przy właściwym użytkowaniu całej prasy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrz17xd
      Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?

• Przez Grzechooo
      Witam, Urwał mi się wytrząsacz w Senatorze i mam pytanie czy może ktoś wie czy taki wytrząsacz pasuje np z Mercatora lub protektora? czy były jakieś różnice w wytrząsaczach? jeśli tak to z czego jeszcze mogę go dobrać.?
    • Przez Szron88
      Witam.
      Sąsiad poprosił mnie o pomoc przy kupnie kombajnu. Sam posiadam JD 1065 i z Claasem nigdy nie miałem doczynienia. Prosiłbym użytkownikow dominatorów na co zwrócic szczególnie uwage bo jednak claas sie troszke różni od JD. Wyjazd na oględziny jutro rano więc mało czasu na zbieranie informacji. Z góry dzieki za pomoc.
    • Przez kotek85
      Witam 
      Potrzebuję waszej rady który z kombajnów wybrać rowazam New Holland 8030 8040 lub Dominatora 66. Kombajn pracował by na 40-50 ha.
      Z góry za wszystkie sugestie dziękuję
    • Przez Theprzemo205
      Witam Jestem zainteresowany tym oto kombajnem.  https://www.olx.pl/oferta/claas-mercator-50-kosa-3m-oryginal-jeden-wlasciciel-export-szwecja-CID757-IDCeVnD.html#fe296148d1 
      Za bardzo się nie znam na kombajnach. Dotychczas uztkowałem tylko Claas Cosmos. Czy mercatorem da rade kosić kukurydze i rzepak?  Czy te 2029 motogodzin to dużo jak na taki kombajn?
  • Dodaj nową pozycję...
v