JD 1174-Podsiewacz
-
Podobna zawartość
-
Przez Janusz1120
Witam!
Posiadam kombajn JD 975 (1984r.) i co roku mam problem z wałkiem na podsiewaczu. Chodzi o to że pęka i przy okazji rozwala sita , jaka może być tego przyczyna ? Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
Przez damian8070
cześć! Mam do sprzedania parę "złomów" zalegających u mnie w garażu. A więc tak klepisko do kukurydzy do new hollanda 8070, 8060- dostałem je razem z kombajnem, kukurydzy nie uprawiam więc chętnie komuś je odsprzedam. jest w bardzo dobrym stanie! następnie mam do sprzedania sito do new hollanda 8060 8070 z tych samych przyczyn co klepisko z tym ze sito jest do zboża- drugiego nie potrzebuje. i jako ostatnie mam do sprzedania cześć (połowę) podsiewacza do claasa chyba 105, nie jestem pewien- również dostałem je do kombajnu gdyż miałem naprawiać podsiewacz u NH a ze kupiłem nowy to chętnie sprzedam ten. Pozdrawiam i zachęcam zainteresowanych do kontaktu ze mną !
-
Przez Rolnik_hobbystyczny
Witam, w tym roku planuję nawozić kukurydzę pogłównie za pomocą podsiewacza międzyrzędowego. Co myślicie na o takim rozwiązaniu, jakie nawozy stosować w takiej aplikacji? w jakich fazach stosować nawożenie? Proszę o dzielenie się spostrzeżeniami.
Siewnika jeszcze nie posiadam ale planuję zakupić coś w podobie pielnika przedstawionego na zdjęciu.
-
Przez Johny6910
Witam czy któryś z uzytkownikow posiada siewnik kongskilde variosem z posiewaczem nawozu? Mam kilka pytań odnośnie napędu podsiewacza oraz ustawień wysiewu w kukurydzy oraz w rozstawie 6x45cm
-
Przez marcienko55
Witam, wymieniam w swoim bizonie uszczelki filcowe przy napędzie podsiewacza. W katalagu są ich 2 pozycje, ale u mnie w sklepie występuje tylko jeden rodzaj. Chciałbym się dowiedzieć czy będą pasować by chyba jedna powinna być dłuższa ? Drugie pytanie to wkłada się je na sztorc tj tą wyższą stroną czy na płasko ? Jedną strone udało mi się skręcić po rozciągnieciu jednego filcu ale po skręceniu śrubami cieżko było przekręcić rękoma mimośród, czy tak powinno być ? czy to się nie zapali ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Deutz fahr 35.80 demontaż podsiewacza
Czytaj dalej »
Dk Expansion