Skocz do zawartości

JD 7710 ciągle wieje ciepłe powietrze z nawiewów

rex15

Rekomendowane odpowiedzi

Zawór nieco przepuszcza, na włączonym silniku zapewne sporo wiecej. Tez masz w swoim zawór kulowy na tym przewodzie od płyny chłodzącego (z prawej strony silnika)? Wydaje mi sie, że poprzedni właściciel go założył, bo nie wiedzial, albo nie chciał wymieniac zaworu sterowania ogrzewaniem i tym zaworem zamykał droge płynu do ogrzewania kabiny.

Poszukałem troche w internecie i ten zawór jest nieosiągalny. Jeśli ten drugi zawór (przy silniku) spełnia funkcje to chyba bede go zamykał na lato :/

Edytowane przez rex15

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez gregorius
      Nie wiedziałem, gdzie ten temat założyć, więc tu go wcisnąłem.

Tak więc chodzi mi jak można turbosprężarkę wyczyścić chodzi mi o nagar z łopatek, bo znalazłem taki środek http://wynns.pl/top/do%20ropy/233%20ERG3%20DIESEL.php, który też niby oczyszcza ale czy w tym prawda jest to nie wiem... Czy trzeba rozkręcać turbine najlepiej i przemyć ją w nafcie?
    • Przez milosz320
      Witam zakupiłem w końcu zetorka i mam taki mały problem nalałem ok. pół baku paliwa a kontrolka rezerwy nie gaśnie, wskaźnik pokazuje
      dobra ilość czy wiecie może co może być przyczyną i czy da się to jakoś naprawić?
    • Przez tomeczek151
      Witam

W Fastracu mam ten problem że przedni napęd jest ciągle włączony. Winny jest brak prądu na elektrozaworze sterującym jego pracą. Gdy udało mi się już przywrócić napięcie w kostce przy elektrozaworze, okazało się że brakuje w niej masy. Gdy wezmę masę z masy ciągnika, rozłącza przekaźnik w kabinie, drugi dolny licząc od drzwi wejściowych. Czy ktoś posiada może schemat elektryczny do tego ciągnika, albo poradzi co zrobić z tym fantem?

Pozdrawiam Tomasz
    • Przez RolnikNockowa
      Witam, zakupiłem niedawno zetora 6748, czyszczę go do malowania, więc go rozkręciłem i tu mam zagwozdkę: Jak to jest z filtrem powietrza w nim? Powinien mieć olej , czy nie.? Po otworzeniu ścianki były wilgotne od oleju, ale w misce nic nie było, oprócz dużej ilości brudu. A druga sprawa: w przednim napedzie krzyżaki są całe w smarze (jak na załączonym obrazku) , wyczyszczę je, ale później nie wiem, czy mają mieć jakieś smarowniczki,żadnej nie widzę, czy trzeba im dać smaru tak z zewnątrz. Proszę o pomoc.
    • Przez kamisiek24
      Witam.
      Mam dosyć niebywały problem otóż w zetorze przez świece żarowe wydmuchuje powietrze. Głowice ściągałem woziłem do sprawdzenia, zostały wymienione zawory, prowadnice i dotarte gniazda, luz zaworowy ustawiony wg instrukcji 0,25 z tolerancją 0,05. Problem jak był pozostał i w sumie zjawisko ani mniejsze ani większe po zrobieniu. link do filmiku  http://chomikuj.pl/Kamisiek88/Galeria . Zjawisko samo w sobie nie powinno występować bo powinno ssać powietrze, co prawda nie dmucha tak mocno żeby palec odpychać ale jednak jest zwrotny przepływ powietrza. Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v