Metal Fach 10t -Hamulec pneumatyczny zamiast hydraulicznego
-
Podobna zawartość
-
Przez Llukas123
Witam wszystkich
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu w Belerus-ie 920... Dokladnie rzecz biorac jakims cudem olej z układu hydrualicznego przedostaje sie do skrzyni biegow... Czy ktos z forum mial styczność z taka awaria ?? Bylem u paru znajomych rolnikow, ale kazdy mowil co innego...jeden z nich stwierdzil ze to wina pompy hydraulicznej
Jak myslicie .. Pozdrawiam
-
Przez maly2000
Witam!
Przyszła zima więc trzeba ogarnąć pewne tematy. Moja renia maga się z pewnym problemem. W ciągniku cały czas krąży w obiegu olej hydrauliczny czemu towarzyszy specyficzne wycie które najmocniej słychać w okolicy tylnego lewego koła. Kilku znawców mi to potwierdziło, ale nikt nie chce się z tym bawić. Efektem tego jest znaczne grzanie oleju oraz silne zapocenie a nawet wycieki z gniazd hydrauliki zewnętrznej. Wydaje mi się, że zabierać to może również kilka koni bez potrzeby. Z lewej strony na skrzyni za kołem znajduje się jakiś zawór rozdzielczy który również jest zapocony. Dodam iż ciągnik posiada ładowacz czołowy. Jak będę go mył postaram się zrobić zdjęcia i zobrazować. Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Przez adamek1942
Witam czy jest możliwość wywalenia tej obrotnicy i połączenie tych wszystkich przewodów węzami ???
-
Przez pala92
Witam. Jaki polecicie ciągnik zamiast forterry 125? traktor ma pracować z dużą sadzarka do ziemniaków (przy zetorze mam z przodu 700+150kg i pełną sadzarka koła w górę) więc traktor musiał by być dość cięzki, bedzie pracował jeszcze przy sianiu nawozów rozsiewacz ok 1600l przy formowaniu ziemniaków przy kopaniu ziemniaków z duzym kombajnem i będzie również siał zestawem upr-siew. Dodam że może być trochę słabszy tak ok 105-115km
Zastanawiam się czy najlepszym wyborem nie będzie znowu forterra cl 110? cena podstawa katalogowa ok 175 netto co o tym myslicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Jaka przyczepa do kuboty m4073
Czytaj dalej »
Metal Fach