Skocz do zawartości

C -330 Wymiana pierścienia uszczelniającego na wałku napędowym skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączając się do tematu, bo właśnie wymieniam uszczelnienia, olej przekładniowy lał się na tarcze. Po zdjęciu pokrywy napędu licznika, jest tam łożysko na zdjęciu tutaj wyżej to nr 22 i można je przesuwać do przodu i tyłu. czy tak miało być fabrycznie czy to łożysko jest tam na wcisk? Zastanawiam się czy tego nie wkleić na klej bo niby wałek WOM się obraca w łożysku i jest ono nieruchome obrotowo względem skrzyni ale przy dużych obrotach czy tak jest tego nie wiem a lepiej żeby otwór się nie wyrobił.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez piotr2691
      Witam chłopaki i dziewczyny.

Mam zamiar wymienić w stodole balek drewniany o grubosci 20x20 na dwuteownik balek jest teraz podparty w systemie poziomo:
      sciana 3metry słup 4metry słup 3metry sciana

pionowo słupy  mają 3 metry do balka, a nad balkiem sa oczywiscie az do kleszczy więźby, czyli nastepne około 3m, ale chcę po prosu poprawić możliwość manewrowania w stodole
      Chciałbym ten balek wymienić i zastosować dwuteownik w systemie
      sciana 5metrów słup 5metrów sciana
      Słupy na dwuteowniku zostana nadal w takiej samej odległości jak są teraz
      Widziałem już gdzieś takie rozwiązanie ale nie wiem gdzie. Więc chcę sie poradzić Was, może macie cos takiego u kogoś lub u siebie

Albo tez wiecie jaki dwuteownik zastosowac na takiej rozpiętości...

• Przez DariuszRobertWasilewski
      wycinka drzew nie wiedząc gdzie granicą

Woj lodzkie
      Lodzkie
    • Przez SebastianP
      Chciałbym samodzielnie zamontować wspomaganie do c330 napędzane z rozrządu. Oś okrągła. Montował ktoś? Jaki zestaw polecacie? Mile widziane linki, oceny i opis problemów przy montażu. Pozdrawiam.
    • Przez pawel100474
      Jak odkręcić koło pasowe w case jx 60 bo chcę wymienić uszczelniacz bo mi cieknie.
  • Dodaj nową pozycję...
v