Skocz do zawartości

Opinie o filmie Kler

patryk546

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Mariawici mogą mieć żonę. U mnie w okolicach jest dokładnie to co w filmie : jeden okradł plebanię ( nawet żyrandole), inny dobierał się do ministrantów. Jeszcze w innej parafii miał córkę. A wczoraj mówili w tv, że ksiądz na plebanii hodował maryśkę, bo jak sam mówił jak ma nerwy to chce się odprężyć, a kupno trawy za drogo go wychodzi 😂

@lukasz, chłopie gdyby zalegalizowali czarnuchom bycie w związkach a co za tym posiadanie dzieci to tak samo jakby strzelili sobie w kolano.. Wyobraź sobie teraz sprawę dziedziczenia majątków dzieci po ojcu czyli księdzu, tak wszystko co miał przejmowała kuria to czego się dorobił. A weź sobie teraz wyobraź jak by to było gdyby mieli mieć dzieci, z czego miałyby się utrzymać? Ksiądz miałby iść do roboty? Kasa nie szła by na kurie tylko na dzieci a żonka też chcę jakoś żyć. Do tego dziedziczenie majątków, przecież kuria by w dwa trzy pokolenia potraciła majątki a tam byłoby co dzielić oj byłoby... Ja idę dzisiaj na ten film zobaczymy co i jak.

Teraz pewnie już po ptokach, bo kto chciał to obejrzał, ale powiem moje spostrzeżenia, byłem, obejrzałem, sądzę że Smarzowski w swojej karierze robił już lepsze filmy, Drogówka, Róża czy choćby Wesele-te filmy moim skromnym zdaniem lepiej się ogląda. Kto ma po kolei w głowie to obejrzy, przemysli i tyle, normalnym ludziom żaden film nie zmieni światopoglądu

Byłem wczoraj na Klerze. Powiem tak, nie jest adekwatny do tego co ludzie piszą na temat tego filmu (myślę, że to jest przesycone obecną sytuacją w kościele). Jest kilka scen komicznych (prawie wszystkie ukazane w zwiastunie), ale i scen wzbudzających żal, współczucie, no i jak to w stylu Smarzowskiego jest śmierć w filmie. 

Generalnie, reżyser ma lepsze filmy, bardziej trzymające w napięciu, ale też cięższe np "Dom Zły, czy Wołyń".

Taki sobie film. 

Edytowane przez patryk546

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez gregorius
      Tak więc ten temat ma być o ulubionych książkach, które kiedykolwiek czy ostatnio przeczytaliście, podzielcie się tytułami, streszczeniem, lubianymi autorami, tak aby rozpropagować czytanie owych lektur bo "Czytanie jest dla umysłu, tym czym gimnastyka dla ciała". Jakie gatunki u was przodują na półkach, ile czasu dziennie poświęcacie na czytanie i co jest dla was najważniejsze w czytaniu (poznawanie świata, nauka, doświadczenia życiowe)?

Mam nadzieję, że ten temat się przyjmie i będziemy mogli podzielić się spostrzeżeniami

Ja ostatnio przeczytałem "Myśli nowoczesnego endeka" Rafała A. Ziemkiewicza a teraz jestem tak w połowie "Ziele na kraterze" Melchiora Wańkowicza

Pierwsza opowiada o zmianach społecznych po 89 roku, o Polakach, o tradycji endeckiej, o zagrożeniach dla nas Polaków, o sytuacji politycznej obecnie, o tym dlaczego nie możemy podnieść się po upadku komuny i trwamy dalej w poprzednim ustroju...

Druga mówi o rodzinie jej nadrzędnych wartościach, o domu jako wspólnocie, o dorastaniu dzieci, które mimo ciężkich warunków wraz ze wzrostem zamożności rodziców dojrzewają i poznawają nowy świat, akcja toczy się w latach 20 XX wieku wtedy to rodzi się Krysia....

pozdrawiam gregorius
    • Przez Gumis32
      Umnie to na pierwszym miejscu jest techno, a poza tym słycham (żadko) pop'a i hip-hop'u :rolleyes: :lol:
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v