Skocz do zawartości

Nodet gougis 3000 l opinie

Marcin124

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam taki opryskiwacz, obecnie stoi już nie używany. Pompa wirnikowa nie do zajechania, sterowanie pneumatyczne po wymianie wszystkich przewodów na nowe nie sprawiało większych problemów. Oczywiście sprężarka musi być sprawna. Najgorzej z elektroniką bo padł mi sterownik i ostatni sezon pryskałem dopasowując prędkości bo nie da się zmienić ciśnienia. Części do pompy dostaniesz wszystkie bo blanchard i kuhn ma takie same pompy. Złączki i przewody pneumatyczne pasują od samochodów ciężarowych.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Vril
      Witam,
      Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
    • Przez alvaroalvaro78
      Cena 90000zł NETTO. Krajowy od
      1. właściciela a zarazem operatora. Stan bdb. Pracował na 80ha. Konfiguracja :
      - Szerokość robocza 21/18m
      - Zbiornik gł. 3000l + zbiornik na czystą wodę 300l
      - 2xpompa 160-tka
      - Cyrkulacja cieczy
      - Przekładnia zwiększająca prześwit
      - Opony 12.4 R46 rozstaw 180cm
      - Amortyzacja dyszla
      - Stopa podporowa hydrauliczna
      - Boczny rozwadniacz
      - Błotniki
      - Przezroczysta obudowa filtra ułatwia kontrolę zabrudzenia
      - Elektryczne poziomowanie - przesuwanie środka ciężkości
      - Sterownik 7 sekcyjny ME
      - Głowice potrójne Teejet z końcówkami "2"eżektor, "3" eżektor, "4" zwykłe.

• Przez seba66231
      Witam. 
      Potrzebuję porady. Który opryskiwacz wybrać czy amazone czy RAU. Oba w podobnej cenie. Oba z belka 18M. Tylko nie wiem który lepszy. Który tańsze cześć I który bardziej dostępne. Ma ktoś takie opryskiwacze i mógłby się wypowiedzieć na ich temat 
    • Przez tropt
      Witam, czeka mnie zakup nowego opryskiwacza - zmiana z pilmetowskiego 600 litrów rozkładanego ręcznie na coś z pełnym komputerem i hydrauliką. Powierzchnia gospodarstwa to niespełna 70 ha, w skład chodzi 15 ha buraków cukrowych, 20 ha ziemniaków a reszta to zboża i łubiny. Do sedna - pytanie kieruje do bardziej doświadczonych, osób które mają jakieś pojecie o tym o czym piszą  mianowicie zastanawiam się czy wybrać przy swoich uprawach opryskiwacz zwykły czy z rękawem powietrza, ktoś przybliży temat z praktyki ? sprzęt ma być używany do max 40 tys. https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-kverneland-z-rekawem-21m-hydraulicznie-rozkladane-CID757-IDvlLxY.html  znalazłem pewną maszynę mieszczącą się w tej kwocie. Co doradzicie ?
      Pozdrawiam 
    • Przez Farmer79wlkp
      Szukam opinii o opryskiwaczach producentów wymienionych w tytule. Interesuje mnie opryskiwacz ciągany 1500-2000litrów z belką 15m. Raczej są bardzo podobne do siebie i z tą samą belką produkowane w okolicach Góry Rawicza. Wiadomo że są składane w "stodole" ale trochę z tego co wnioskuję jest ich już sporo na rynku. Jak sprawdza się w nich belka opryskowa?
  • Dodaj nową pozycję...
v