Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z hamulcami z moim aresem  556. Jakiś miesiąc temu wymieniłem płyn hamulcowy lhm i odpowietrzyłem układ, wszystko było ok. Ostatnio padła mi pompa hydrauliczna która została wymieniona i po tej naprawie zniknęły mi hamulce. W zbiorniczu na płyn hamulcowy też jest pusto. Co się mogło stać istnieje możliwość ze płyn hamulcowy dostał się do skrzyni?

Opublikowano

1.Hej a wtedy jak miesiąc temu wymieniałes płyn to robiłeś to z jakiegoś konkretnego powodu( mały poziom, gorzej hamowało, czy coś innego)?

2.Czy jak wlejesz płyn to momentalnie wycieka? czy jak wcisniesz pedal to po jakims czasie trzymania wcisnietego powoli wchodzi w podłogę?  jakby co warto by do tej próby rozpiąć pedały hamulców. 

tyle mi na razie przyszlo do glowy :(

Opublikowano

Plyn wymieniłem bo przy wymianie oleju odkreciłem korki w zwolnicach i spuscilem stary płyn hamulcowy. Narazie nie doleawlem nowego bo nie wiem co się tam dzieje

Opublikowano
33 minuty temu, rotor19 napisał:

1.Hej a wtedy jak miesiąc temu wymieniałes płyn to robiłeś to z jakiegoś konkretnego powodu( mały poziom, gorzej hamowało, czy coś innego)?

2.Czy jak wlejesz płyn to momentalnie wycieka? czy jak wcisniesz pedal to po jakims czasie trzymania wcisnietego powoli wchodzi w podłogę?  jakby co warto by do tej próby rozpiąć pedały hamulców. 

tyle mi na razie przyszlo do glowy :(

no a sprawdziłeś

Opublikowano

hmm,

na pewno przejrzałeś i zewnetrzne wycieki rzuciłyby Ci się w oczy. Ja niestety nie mmiałem styczności z tym ciągnikiem, stąd nie wiem co poradzić. u mnie w NH TDD leje sie do hamulców olej mineralny. nie wiem,czy to co się wlało (prawdopodobnie) zmiesza sie z olejem skrzyni i coś uszkodzi (że się olej spieni na przykład)

Może odezwie sie ktoś bardziej obezany.

Chociaz jakbys wlał troche i odpowietrzył i zobaczyl ktory pedal wpada w podloge  to chociaż bś wiedział po którerj stronie jest problem - ale moge tu sie grubo mylić :(

Opublikowano

Mam landini legend i tam idzie specjalny olej. Płyn hamulcowy jest bardzo agresywny i niszczy uszczelniacze. Jak nie wyciekł na zewnątrz to pewnie uszczelnienia puściły i poszło do przedniego mostu