Skocz do zawartości

Cynkomet -Ochrona przed korozją

adamek1942

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was mam pytanie jak to jest z tym ocynkiem w tym cynkomecie ? Jak to się sprawuje wszystko w ogóle ? Czy nie jest łatwo ścieralny ten ocynk ?? czytałem kilka tematów ale nie doczytałem się nic sensownego, mam dylemat czy z uni czy właśnie cynkometu rozrzutnik kupować ?? dodam ze w tych starszych cynkometach aparat nie był ocynkowany w tych nowych już jest. Niby ocynkowany a tańszy od np. metal fach a już na pewno uni grudziądz.

Swego czasu pracowałem w firmie która cynkowala swoje półprodukty w cynkomecie, generalnie nie było się do czego przyczepić, z tym że zdarzało się trochę niedoróbek, jakieś rude plamy czy inne historię i generalnie nikt sie nie bawił w zwroty tylko paćkał to "ocynkiem" w sprayu także tego bym się i tu spodziewał

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Sprzedam rozrzutnik obornika prod. Czarna Białostocka. Rocznik 82. Jest praktycznie cały w oryginale, bo od nowości smarowany olejem i burty są bez zarzutu. Jedynie podłogi nie udało się tak zachować, co widać na foto. Samochód na drodze może wyprzedać bez obaw, że go nagle rozrzutnik w rów zepchnie  
      Cena 4700. Trasa Międzyrzec Podl.-Siedlce

• Przez wabrzek
      Wiatam mam Emke 2011 r. Program naprawczy na zawór hydrauliki jest zrobiony ale na bzyczenie pompy nie miało to wpływu. Czy ktoś wie jak wyciszyć ten dźwięk. Modele po 2012 maja cicho w kabinie a przed liftem masakra. 
    • Przez wabrzek
      Wiatam mam Emke 2011 r. Program naprawczy na zawór hydrauliki jest zrobiony ale na bzyczenie pompy nie miało to wpływu. Czy ktoś wie jak wyciszyć ten dźwięk. Modele po 2012 maja cicho w kabinie a przed liftem masakra. 
    • Przez Ro1ollnniikk
      Dzień dobry,
      sprzedam ładną czarną porzeczkę zrywaną w sposób ręczny.
      Cena do uzgodnienia.
      Odbiór osobisty - Skrzydlna (woj. małopolskie). Ewentualnie możemy dojechać do okolicznych miejscowości (jak Limanowa, Dobczyce itd.).
      Telefon: 509-667-986
      Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Tylko na AgroFoto.pl specjalna prezentacja online:

Skuteczna ochrona fungicydowa pszenicy ozimej już od siewu

Już w czwartek 9.08, godz. 20:00

Podczas webinarium odbędzie się QUIZ z nagrodami.
      3 osoby, które odpowiedzą poprawnie na zadane pytania, w najkrótszym czasie, otrzymają na testy po 1 litrze produktu Systiva®.

https://agrofoto.clickmeeting.com/skuteczna-ochrona-fungicydowa-pszenicy-ozimej-juz-od-siewu

Rośliny pszenicy ozimej narażone są na szereg chorób już na wczesnym etapie rozwoju. Infekcje w okresie jesiennym powodują, że roślina nie może się skupić na swoim rozwoju, który w tym czasie jest kluczowy dla późniejszych wysokich plonów. Co gorsza, jesiennych zabiegów ochronnych często nie można wykonać z powodu kapryśnej pogody.

Jak zatem zapewnić pszenicy ozimej udany start i zabezpieczyć ją przed chorobami już od siewu? Jak zrobić to bez użycia opryskiwacza? Co zrobić, by pszenica lepiej zimowała i szybciej regenerowała się na wiosnę?

Na te i wiele więcej pytań odpowiemy w specjalnej prezentacji online, którą poprowadzi dla Was ekspert z firmy BASF - Tomasz Cichocki. 

Po raz pierwszy zaprezentowane zostaną wyniki testów i badań przeprowadzonych przy użyciu produktu Systiva w ponad 90 lokalizacjach!

Na tym wydarzeniu nie może Was zabraknąć.

Usiądźcie wygodnie w fotelu, załóżcie słuchawki i skorzystajcie z najlepszych doświadczeń w uprawie pszenicy ozimej. 
  • Dodaj nową pozycję...
v