Skocz do zawartości

Fendt seria 900 czy Jcb seria 8000

Ducatex

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Ducatex napisał:

Valtra jakos mi nie podchodzi może i dobre ciagniki ale niewiem jak ze skrzyniami choc dodam ze fastracki maja silniki sisu

Napisz co chcesz robić w tym lesie. Jak odwozić kontenery ze zrębką po rębaku, to Fastrac OK.

Ale w nowych Fastrac'ach oprócz silników SISU, masz skrzynie CVT, komfortowe zawieszenie i ABS. Powiedz mi ... co to daje w samyn lesie? Żaden sprzęt zbudowany do lasu np. Ponse czy JD nie ma tych bajerów, bo są one zbędne.

Skrzynię PowerShift - wolę 10x bardziej niż każde CVT. Byłem świadkiem jak wymieniani Fendt'y (na silnikach MANa!) na Valtre lub Steyer. 

To, że na pokazach króluje Fendt nie oznacza, że PlayStation sprawdzi się w trudnych warunkach.

...tyle co stare Zetory czy Ursusy wyciągnęły dłużycy z lasu to już nigdy Fendt czy Fastrac nie zrobi.

15 minut temu, Ducatex napisał:

potrzebuje do rekultywacji terenu ale to jednostkowe prace reszta to transport i to bardziej do tego potrzebuje jcb ma ta sama skrzynie co fendt na plus w jcb to ze ma rame 

Do transportu Fastrac jak najbardziej (chyba najlepsza opcja). Mulczera z Fastrac'iem w lesie jeszcze nie widziałem, ale jak jednostkowe prace to by mogło być.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pkmasta
      Witam
      posiadam fendta 926 pierwszej generacji od dosyć niedawna, jest to mój pierwszy fendt stad tez pytanie
      czy jest ktoś w stanie podzielić się instrukcja do 926 pierwszej generacji?
      prosze również o pomoc w rozszyfrowaniu kodu błędu:
      8.3.15
      pozdrawiam
    • Przez wojtekw
      Czy przy wymianie poduszek pod kabiną, a konkretnie lewej poduszki muszę wyciągać zbiornik paliwa w Vario 818? Ktoś może to robił w innym modelu z tej serii. Proszę o podpowiedz jak prawidłowo zamontować poduszki i jak się dostać do lewej strony(z prawej jest dobry dostęp). Wiem, że był podobny temat, ale nikt nie odpowiada... 
    • Przez Suchorski_15
      Witam, mam pytanie odnośnie ładowarki teleskopowej jcb 526-55 kupiliśmy ja okolo roku temu I od początku był Z nią problem, 
      Jeden z nich to właśnie hydraulika. Chodzi o to że gdy naladujemy pełną łyżkę (2.20m) np obornikiem to ma ciężko podnieść, lecz gdy wychylimy trochę łyche do wysypu odrazu podnosi Z lzejszymi ladunkami nie ma problemu. 

Drugi problem jest taki że gdy uruchomimy skręt na wszystkie koła I chwilę pojezdzimy to skręty się zacinaja w sensie ze tylne koła są skręcone w prawo A przednie na wprost I trzeba od nowa je regulować co może przyczyna tych problemów? Pozdrawiam
    • Przez kamil8352
      Witam. Fendt 716 vario 2002r. Po nacisnieciu przycisku nie zmienia zakresu predkości I/II. Po zmianie zakresu mechanicznie kluczem na ciagnik jeździ tak jak powinien. Nie wyswietla zadnych błędów.
    • Gość
      Przez Gość
      witam,
      pytanie jaka jest najwolniejsza jazda na TMSie ?? włączam pierwszą skrzynie i to jest najwolniej ?? a wolniej to już tylko na dżoju z wyłączonym TMS .. czy jak ??
      i do czego te pomarańczowe pokrętła ??

• Dodaj nową pozycję...
v