mlodykom1 Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam wszystkich.Przymieżam się do utwardzenia ternu koło obory. Rok temu utwardziłem 300m2 płytami jumbo troche mnie to kosztowało i dlatego w tym chciałbym spróbować albo trylinkę albo podkłady kolejowe. Tak więc jeśli ktoś może niech doradzi czy to dobry pomysł?
Ducatex Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 jak kupisz tanio trylinke to moze byc podklady hmm tez oki ale swoje kosztuja albo jak masz mozliwosci zalatw sobie destrukt po frezowaniu asfaltu
przemek28_28 Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Tylko płyty betonowe. Destrukt jest dobry ale siada po jakimś czasie, No i jak nie ma podbudowy to ciezki traktor rozjeżdża go po deszczach. Mam to u siebie. Ja mam płyty ze względu na to ze mogę je przesuwać ale docelowo bede lał beton jak odbuduje obory
Ducatex Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Widziałem gościa co kupił sporo destruktu i gdzies wynajał maszyne recykler i topil destrukt i potem fajny asfalcik zrobil.Chce tak zrobić pod hala łukowa jak postawie Edytowane 3 Listopada 2018 przez Ducatex
sadek9 Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 co do podkładów kolejowych to totalna porażka robiłem tak kilka placów i na równo tego nie złożysz wiecznie będą się klawiszować i słabo się po tym jeździ, trelinka spoko cena do jakości jest ok aby Ci dobrze brukarz położył i będzie na lata
Alio Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Mnie chodzi po głowie dziwny pomysł. Tani ale nie wiem czy dobry. Mam do utwardzenia dojazd na podwórko ok 100m Mam dostęp do bardzo tanich starych betonowych słupów energetycznych. Chciałbym je ułożyć wzdłuż po kilka obok jako koleiny na podsypie z piasku a na to położyć grube na 2 cm stare taśmociągi gumowe (dostęp mam za darmo). Sądzicie że wyszło by z tego cos? Edytowane 4 Listopada 2018 przez Alio
Gość Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Pytanie czy łunia jewropiejska nie ma nic przeciwko. Lepiej gdzieś podpytaj żeby problemów nie było. Kolejna sprawa to jak z przyczepnością po deszczu, a przede wszystkim po śniegu.
sadek9 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Na dobrą sprawę to każde utwardzenie terenu wymaga projektu, a w nim zapewne wododziały z ciekami wody itd wiadomo, że w praktyce się tego nie robi ale przepisy jakieś tam są więc jak zawsze wszystko zależy od sąsiadów
Rekomendowane odpowiedzi
Nadsypanie i niwelacja terenu ornego pod łąke / ogród