Skocz do zawartości

Do czego służy łyżko-krokodyl

Neson

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Witam niedawno kupiłem łyżko-krokodyl u jednego z producentów takiego właśnie sprzętu na Podlasiu.  A kupiłem go  przede wszystkim z myślą o wybieraniu kiszonki z kukurydzy no a przy okazji ładowaniu obornika zarówno z kupy jak i z pod cielaków. Dla tego też chciałem żeby osprzęt ten miał odkręcane boki bo o ile mi wiadomo jak się boki odkręci wtedy łatwiej jest wybierać obornik. No i tu zaskoczenie bo przy pierwszej  próbie wybierania kiszonki wygięły się mocowania siłowników od strony łyżki. Po paru telefonach odwiozłem sprzęt do producenta ponieważ w mojej opinii ładowacz był źle zrobiony bo jak się mocuje siłownik do  cieniutkiej blachy bez żadnej podkładki to zawsze się wygnie . Co prawda pan który łyżko krokodyl zrobił oddał mi pieniądze ale powiedział że to moja wina. Według jego łyżko-krokodyl w zadnym wypadku nie służy do wybierania kiszonki a jedynie i tylko  do wożenia DROBNEGO obornika  z  pryzmy bo ubitego już nie  a to dla tego że zęby w łyżko krokodylu służą wyłącznie do przykrywania materiały a nie do wyrywania np ubitego obornika czy też kiszonki i żeby wiedział że ja będę woził nim kiszonkę to by mi jego nie sprzedał. A odkręcane boki to są jedynie po to żeby można było ładować raz więcej a raz mniej `materiału. No i tu moje zaskoczenie bo jak widziałem u znajomych to oni swoimi łyżko krokodylami robią normalnie wszystko od ładowania obornika po kiszonkę z kukurydzy, trawy po wożeniu żwiru. Wiec będę wdzięczny o opinie czy to ze  mną jest coś nie tak czy też ten Pan nie ma pojęcia jak wygląda praca takim osprzętem. Z góry dziękuje o odpowiedź.

Mam Łyżko-krokodyl warfamy z 2011r,procz tego że oryginalny lemiesz wytrzymał 2 lata i się starł(obecny z hardoxu ma 5 i prawie zero znaku), to robię nim wszystko, obornik z kojca, z pryzmy, kukurydza, trawa z pryzmy, belki, ziemia, gruz, co się da i nic się nie gnie, prócz luzów to praktycznie zero oznak zużycia

Rok temu kupiłem do drugiego tura z inter-techu i polecam, jakość stali naprawdę wysoka, farba zresztą też, a cena jedna z najniższych na rynku 

Kupiłem ostatnio łyżkę..... po 5 min pracy się zgięła, równałem nią plac. Myślę że to tak sama oszczędność na materiale jak w Twoim przypadku. Robią osprzęt z papieru i liczą że ktoś im nie zwróci towaru.

19 godzin temu, Neson napisał:

Temat tej firmy był  już poruszany na forum a o to link :

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi .

Przed chwilą przeczytałem temat z linku, i tak się zastanawiam że nikt go do tej pory na taczce nie wywiózł to cud

Edytowane przez bratrolnika