Skocz do zawartości

Lamborghini 1060 VT ACQUA POWER vs Steyr 9105

PronarekP5

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Witam kolegów, mam do was pytanie, który z tych ciągników jest lepszym wyborem, pomijam fakt 4/6 cylindrow, jedynie chodzi o wytrzymałość, ciągnik to ciągnik taki do wszystkiego, przyczepa /przyczepy, rozsiewacz, opryskiwacz, wycinarka do kiszonki, rozrzutnik obornika - mały ale przy nim pracować będzie, może czasem przyczepa samozbierająca itp. Roczniki egzemplarzy to 2000 steyr i 2002 Lamborghini, wyposażenie steyr to skrzynia 40 km/h i przedni podnośnik, opony przod dobre tyl słabe, Lamborghini ma pneumatyke ,skrzynia 40km/h, podłokietnik do sterowania, komputer pokładowy, klimatyzację, i opony tyl dobre przód słabe. Zastanawia mnie tylko który ciągnik jest ze tak się wyrażę bardziej stabilny jakościowo  i jak to się mówi mądrzejszy. Zastanawia mnie co za silnik siedzi w tym lambo, bo steyr to sisu a Lamborghini ma już chłodzony powietrzem. Czekam na wasze spostrzeżenia z użytkowania tych ciągników, i opinii dotyczących eksploatacji i komfortu. Pozdrawiam 

Edytowane przez PronarekP5

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez dario1601
      koledzy potrzebne mi sa wartosci kalibracyjne szkrzyni 18 na 6 . kupuje taki ciagnik i chcial bym porownac w jakim stanie sa sprzegla
    • Przez Wasyl97
      Witam, wszystkich. Chciał bym kupić nowy ciągnik i zastanawiam się który wybrać mam na oku ciągniki trzech marek i nie wiem na który, się zdecydować. Są tą New Holland T6.145, Steyr 4125 profii clasic , Claas Arion 510. Chciał bym poznać wasze opinie na ich temat. 
    • Przez krzysztoffo
      Witam ostatnio żucił mi się w oczy John deere 6810 z 2002 roku posiadający skrzynię auto power.Ciagnik obejzalem wszystko mi w nim pasuje Tylko obawiam się tej skrzyni.Jakie są wasze opinie na jej temat,na co zwrócić uwagę przy niej i jakie są ewentualne koszty naprawy.Dodam iż ciagnik posiada 8tyś mth.
    • Przez akaku
      Witam. Szukałem ostatnio w internecie bardzo dużo ale nie znalazłem sensownych odpowiedzi na moje pytania dotyczące tego ciagnika. Jakie silniki były montowane w tych modelach? Perkinsa czy Cumminsa? To prawda że silniki Perkinsa bardzo dużo pala i są "mułowate"? Wydaje mi się że jeśli są to silniki 6 cylindrowe to nie powinny dużo palić i być "mułowate" Na co zwrócić szczególną uwagę podczas zakupu? Jakie oleje stosowac do silnika, hydrauliki i skrzyni biegów? 
    • Przez kwiatek
      Witam. Posiadam Zetora Proxime Power 90 z 2012r. Ma 1200 mtg. Posiada on 3 Półbiegi. I na najwolniejszym czyli świecą się dwa żółwie zaczął się ślizgać pod obciążeniem. Na wolnym gazie można normalnie pracować. I mam pytanie czym to może być spowodowane. Czyżby tarczki? Jak dotychas nie było żadnych problemów. Pozostałe Półbiegi działają jak należy. 
  • Dodaj nową pozycję...
v