Skocz do zawartości

Ceny bydła 2019

donweter1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Bydło

W dniu 15.02.2019 o 14:52, ozzborn napisał(a):

W dniu 15.02.2019 o 12:24, JarekBazydlo napisał(a):

Getmor też do mnie dzwonił za bykami więc widać szukają towaru.

Rozwiń  

i co im powiedziałes ? ze sprzedałęs po 14 zł ?

Rozwiń  

Powiedziałam że Ty im oddasz za darmo bo przecież to twoje hobby.

W dniu 15.02.2019 o 15:08, pit17 napisał(a):

W dniu 15.02.2019 o 12:24, JarekBazydlo napisał(a):

Getmor też do mnie dzwonił za bykami więc widać szukają towaru.

Rozwiń  

A jaką cene proponowali?

Rozwiń  

Dawał tylko 13zl.

W dniu 15.02.2019 o 16:46, Berthold napisał(a):

Właśnie dostałem takiego eska

Witam.  Po 3tyg. Bałaganie i propagandzie na rynku wolowym. Ceny. Byki.6.5-7.3 jalowki. 6-7. Krowa. Do 5.3. Robimy uboj z koniecznośći w gos. Wsady i sprz. Cielaka. Aktualne. Pozd. 

... Panowie myślę że wiosna powoli ale nadchodzi... 

Rozwiń  

dostałem też tego esemesa to właśnie firma z osiecznej

• Thanks 1

W dniu 15.02.2019 o 18:36, Optimus napisał(a):

I dobrze niech proszą o towar  i dobrze płacą 8za byka i 6za krowę to już będzie jako tako

Rozwiń  

Możliwy scenariusz jest taki że cena będzie rosnąć jeszcze przez następny tydzień a potem ubojnie zagrają stary numer: cena znowu w do dołu żeby wywołać panikę wsrod sprzedających. 

Ktoś się zgadza zemną???

• Like 2

myślę że nie masz racji przez tydzień nie odrobią zaległości , a takim pisaniem robi się panika BO ZTANIEJĄ spokojnie nie sprzedawać od razu całych zasobów bydła , bo będom mieli za dużo do wyboru , po trochu wypychać nie na siłę zmusiliśmy ich do podwyżek zmusiliśmy ALE RAZEM żeśmy przystopowali  ze sprzedażą ,przecież ubojnie bez bydła nie mają racji bytu , no co żle mówie ?

• Like 1

Ale mi nie o to chodziło. Chodziło mi o to żeby przetrzymać ich zagrywki i jak to przetrzymamy to będą ceny wyższe od tych przed afery. 

A poza tym nasza wołowina (z młodego bydła)  jest bardzo dobrej jakości w europie i powinniśmy (chodowcy) na niej więcej  zarabiac a nie firmy chandlujace nią. 

Jak było to wietrzenie magazynów u chłopów to szło dużo po 450 500 kg bo ło Panie zara Polsat co znajdzie i wogóle nie będą brać.na rynku w najbliższym czasie może się nie źle popierdolić tylko tym razem w drugą stronę.

Bardzo dobrze mówisz kolego. To my zmusiliśmy ich do podwyżek  bo po prostu przestaliśmy odstawiać bydło. Nie sprzedawajmy od razu całych stad tylko pojedyńczo najlepiej gdy już musimy.Sami wymusiły cenę

powiem tak pojedynczo nas wyduszą jak psy , ale razem ....... to już co innego , bez bydła to oni są bezrobotni ,  kto będzie miał większy kłopot , my czy oni ,owszem kto nie potrzebuje pieniędzy ? ale oni też mają umowy kontrakty itd w przyszłym tygodniu z tego co słyszałem żydzi mają wrócić co im powiedzą sory ale niema co poderżnąć  .Mają im zapewnić towar ,przytrzymywać do bulu ile wytrzymamy ja mam też na sprzedaż ponad 900 kg wejść już się nie da poje przez okno koszmar kase potrzebuje jak powietrza dziś mogłem sprzedać po 8.10 brutto NIE NIE I CH..J wytrzymam jeśli sprzedałbym w zeszłym tygodniu ok 18 tysi w plecy warto walczyć o swoje na upartego jeszcze długo mogę się z nimi kopać obcinam koszty gdzie mogę i uważajcie co piszecie co najmniej trzy podmioty skupujące tu czuje 

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 14.02.2019 o 21:50, marcinski napisał(a):

Duży zakład , zatrudniający masę Ukraińców . Spora flota samochodów . Pracuję po sąsiedzku w zakładzie stolarskim , i widzę codziennie transporty ze zwierzętami . Małe byczki  sprzedaję handlarzom , cieliczki latem płacili po 12 zł , stare krowy po 6,5 ze skitką 7 % , o bykach nic nie wiem , bo u nas prawie nikt nie chowa . W okolicy są jeszcze dwa zakłady i nie są gorsze od Kabanosa

.  A wam jak teraz płacą ? .

Rozwiń  

u nas płaca dos dobrze za krowy do 6 zł no a za byki płaca teraz do 7,40 ale musi b yc taki przeszło 650 kg na czysto za krowy mniej płaco unas niż u was a tuczniki po ile uwas kupują ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v