Skocz do zawartości

Ceny bydła 2019

donweter1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
3 godziny temu, Kamilek1 napisał:

nie wiem o czym mowil dokaldnie ale cos w stylu np nacisku jak przy hamowaniu na os. Jako ciekawostke dodam ze ten pan opowiedzial mi historie jak jakis handlarz kupowal jakies czesci do wagi od nich i chwalil sie (ten handlarz) ze potrafi miec nawet czujnik ktory manipuluje waga zblizeniowo ukryty w zegarku.. masakra...  wiec wydaje mi sie ze jedyna sluszna droga dla nas to miec swoja wage jesli posiadamy znaczna ilosc bydla

może to nie był handlarz tylko agent 007 james bond

• Haha 1

Przed chwilą, Thomas2135 napisał:

@JarekBazydlo to jego kanał. Myślałem, że jego sława obiegła już cały kraj. Na jakim Ty za...u mieszkasz, że nie wiesz? 😂😂😂😂😉

ja pier#ole ,nie oglądałem jego profilu. Myślałem ze to jakiś bogaty banan bo nowa kia,sto sztuk bydla i dziadki na wczasach w górach. 

a tu c330 na wzmocnionej pompie i pięć byków u babci w piwnicy...

• Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v