Skocz do zawartości

Ceny bydła 2019

donweter1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
7 minut temu, komizmo napisał:

ja pier#ole ,nie oglądałem jego profilu. Myślałem ze to jakiś bogaty banan bo nowa kia,sto sztuk bydla i dziadki na wczasach w górach. 

a tu c330 na wzmocnionej pompie i pięć byków u babci w piwnicy...

Jaka C330??? i pięć byków w piwnicy bo nie rozumiem???  

3 godziny temu, zkordalski napisał:

przepraszam 14 mc :D jebłem 

Kolego cos mylisz kanały:) To nie moje byki hahahaha... więc prosze nie osmieszaj sie wiecej

1 godzinę temu, komizmo napisał:

ja pier#ole ,nie oglądałem jego profilu. Myślałem ze to jakiś bogaty banan bo nowa kia,sto sztuk bydla i dziadki na wczasach w górach. 

a tu c330 na wzmocnionej pompie i pięć byków u babci w piwnicy...

W "szopkach" to według jarka hodujemy my wszyscy i dlatego słabo nam rosną...A o wybiciu już nie wspomnę

Edytowane przez Gość

Koledzy zero w was Patriotyzmu!!! dranie z was i szubrawcy!!!!! Samochody japońskie, Koreańskie i Niemieckie  kupujecie a trzeba wspierać najnowszą i najnowocześniejszą Polską myśl techniczną:D

Patriotów i [prawdziwych polaków zachęcam do negocjacji  mam do sprzedaży Polonez FSO 1,6 benzyna 1997 r. różno kolorowy. W większości zielony. Stan wprost proporcionalny do rynku trzody chlewnej w Polsce.:P

58 minut temu, tyran3 napisał:

Koledzy zero w was Patriotyzmu!!! dranie z was i szubrawcy!!!!! Samochody japońskie, Koreańskie i Niemieckie  kupujecie a trzeba wspierać najnowszą i najnowocześniejszą Polską myśl techniczną:D

Patriotów i [prawdziwych polaków zachęcam do negocjacji  mam do sprzedaży Polonez FSO 1,6 benzyna 1997 r. różno kolorowy. W większości zielony. Stan wprost proporcionalny do rynku trzody chlewnej w Polsce.:P

Kolor przypadkiem nie jest rudy?😉

Jarek napisałem że to twój kolega czytać nie umiesz ? 14 mc my się musimy uczyć od was . I Sprzedawać byki 14 mc w wadze 750 kg i po 15.5 netto

Edytowane przez zkordalski

47 minut temu, Ursus932 napisał:

Kolor przypadkiem nie jest rudy?😉

ursus 80 % zielony a rudy tylko na nadkolach, progach i dzwiach. Ale to maszyna nie do zdarcia:D prosiaki na rynek kiedys woziła, zboże  a jak laski przyciągała:D

15 minut temu, radekz200 napisał:

Tylko ze w umówię było 6 miesięcy a przyszla po 5 🙂 wiec nie było powodów do negocjacji, a właściciel opowiadał ci historie o rolniku z gminy sniadowo? 😂 kupił 3 sportage na raz tylko każda musiała być w innym kolorze żeby sąsiedzi nie myśleli ze wszyscy jedna jeżdżą 

Tego nie słyszałem. Przed chwilą dzwoniła Pani Patrycja powiedziała że w piątek mam przyjechać po samochód. 

47 minut temu, zkordalski napisał:

Jarek napisałem że to twój kolega czytać nie umiesz ? 14 mc my się musimy uczyć od was . I Sprzedawać byki 14 mc w wadze 750 kg i po 15.5 netto

A kiedy ja napisałem że sprzedaje w takim wieku byki????! U mnie średnia wiek byków to 20-21 miesięcy przy wadze średniej około 750kg. A cena też nie wiem skąd wytrzasnołeś 15.50 netto chyba od Ozborna hahaha.... Więc pokaż mi dwa wpisy na moje pytania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v