Skocz do zawartości

Ceny bydła 2019

donweter1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Jałówka mm
17 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Nie umiesz czytać napisalem że już od dawna;) Jak chcesz to mogę Ci troszkę zrobić wstydu na forum bo troszkę wiem;) Nie ładnie walki robić na vacie;) A mam znajomą która chętnie się tym zainteresuje;)

Uważam ze taka wypowiedz to chwyt poniżej pasa To jest jeszcze gorsze niż wypowiedzi tego tvna czy jak mu tam Myślę ze byłoby wskazane żeby Cie po prostu reszta użytkowników zaczęła ignorować i nie odpisywać na twoje posty bo to może sie źle dla nich skończyć Wygląda na to ze masz skłonności do zachowań  z minionego systemu. ORMO i temu podobne instytucje mam na myśli 

• Like 5

39 minut temu, kazik6 napisał:

to czemu te ceny sa tak niskie?

bo ludzie sie wystraszyli obniżek i zaczęli wypychać ... teraz nowu sezon sie zaczął i też ludzie sprzedają bo kasa potrzebna i wszystko przepełnione ;) a myślisz że czemu teraz jalówka a nawet krowa droższa od byka ? bo tego jest mało a rzeźnie mają na to też spory zbyt

a większość ludzi co mają opasy to właśnie byki i tak sie bedzie dalej dziać jak ludzie bedą iść z byki

• Thanks 1

Dla zwykłego zjadacza co kupuje w sklepie to i tak to jedna wołowina nie ma wyszczególnione ze z krowy czy byka czy z jałówki to tylko zeby up***dolic hodowce na cenie tak samo jak z mlekiem jak jeszcze mialem i tak wszystko szlo do jednej cysterny czy to extra czy bylo pk czy z czyms innym a na cenie oczywiscie ujebali rolnika jak zawsze

• Like 1

7 godzin temu, ACoCieTo napisał:

U nas na wsi został jeden z krowami jeden z maciorami i trzech z bykami   poza tym kurki i blojrerki  podobno niezła kasa niewielkim nakładem pracy i środków i nie czeba 2 lata czekać 

Jak biznes z kurami będzie za dobrze szedł w Polsce to w niedługim okresie można spodziewać się ptasiej grypy z AMERYKI, będzie tak jak ze świniami wybijane wszystkie zdrowie świnie pod nadzorem policji, takie to prawo i sprawiedliwość. 

w tej chwili żniwo zbierają handlarze i ubojnie rżną nas na całego z tygodnia na tydzień próbują  ile jeszcze wytrzymamy i obniżają bo sami mówią że bydła całe stodoły a nikt nie będzie trzymał 4 lata byka, dziś sprzedane byczki z luzu po 7,7 brutto, 2 tysie poszły sie je...ć  - ciekawe czemu propaganda tvp (pis) i tvn (po) o takich sukcesach nie trąbi żeby mieszczuchy miały co zazdrościć gumofilcom. życze silnych nerwów a jak nie ma ktoś to do apteki po relanium ( %)  - bo inaczej ciężko to będzie przetrwać.

15 minut temu, Piteriiv napisał:

w tej chwili żniwo zbierają handlarze i ubojnie rżną nas na całego z tygodnia na tydzień próbują  ile jeszcze wytrzymamy i obniżają bo sami mówią że bydła całe stodoły a nikt nie będzie trzymał 4 lata byka, dziś sprzedane byczki z luzu po 7,7 brutto, 2 tysie poszły sie je...ć  - ciekawe czemu propaganda tvp (pis) i tvn (po) o takich sukcesach nie trąbi żeby mieszczuchy miały co zazdrościć gumofilcom. życze silnych nerwów a jak nie ma ktoś to do apteki po relanium ( %)  - bo inaczej ciężko to będzie przetrwać.

Tak to prawda jak dzwonię żeby zapytać o cenę to wielka łaska że ci odpowiedzą ,i pytanie a ile sztuk znam gościa który handluje cielakami i skupuje do ubojni bydło to nie wie co z kasą robić .

Sprzedane do Sokołowa 10.05.2019 byk hf duzy waga u mnie 910kg u nich 880,5kg mięsa mial 464,5kg cena 12,65 brutto za kg, klasa o+

Jałówka u mnie 724kg u nich 690,5kg miesa 382,2 kg  cena 13,48 brutto klasa R- . Wszystko do 24 miesiecy. Dobre ceny na dzień dzisiejszy?

14 godzin temu, artur125 napisał:

kto Ci broni handlować cielakami, czy skupować bydło dla ubojni?

Zapewniam Cię , że właśnie on wie co z kasą robić😛

Tak patrząc z boku, to rolnictwo też jest bardzo łatwe. Siejesz ,zbierasz, pasiesz i już kasa na koncie:D

a to że na byka wydasz 4,5 tyś a dostaniesz za niego 5,5tyś po dwóch latach łażenia przy nim to szczegół

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v