Skocz do zawartości

Ceny bydła 2019

donweter1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

Cena do d*py i w łódzkim brak chętnych na byki 😏 nawet handlarze już nie chcą . dopóki nie spadnie pogłowie albo znajdzie konkretny rynek zbytu to czarno widać hodowle

Susza zmusza co niektórych do sprzedaży. A posłowie duże bo cały czas rosło 

Mówił że oni mają z O klase byka 11.20 netto  ile w tym prawdy nie wiem .  Sprzedałem tylko krowę mieli pełne auto od wója wzieli byka czarnego ładny taki MM waga 750 cena 7.6 brutto 

1 godzinę temu, zkordalski napisał:

Mówił że oni mają z O klase byka 11.20 netto  ile w tym prawdy nie wiem .  Sprzedałem tylko krowę mieli pełne auto od wója wzieli byka czarnego ładny taki MM waga 750 cena 7.6 brutto 

Ceny  bardzo dobre kasa raczej napewno będzie tylko pewnie waga nie pewna

Nie sprzedałem Byka ! kurde mówię to jego wycena może na zachętę... sprzedałem tylko tą krowę i ledwo weszła bo i kulawa i mieli naprawdę na fuuuul auto . Wzieli od wója byka i cena dobra za ta krowę która wyglądała bardzo słabo tez mi się wydaje że ok .  Wagę mam razem z wójem wszystko ważone zawsze mamy  . Przyznam się tej kulawej nie ważyłem ale od razu powiedziałem że jak 500nie ma idziemy do mnie na wagę a on to powiedz ile ma i nie ważymy wierze ci na słowo ....  wiec kg sie zgadzają  bo byk wója idealnie a ta krówka ja jej dawałem 500  a on 470  . Mi nic nie śmierdzi cena widocznie wraca po malutku ale wraca 

Z sprzed chwili kolega sprzedaŁ( zostały sprzedane 10 ) 11 sztuk Sm jałowic w wadze (dziwne niskiej) od 480 do 520 kg po 7.6 brutto  firma o nazwie Ur...

1 godzinę temu, Kentar napisał:

Przeliczylem sobie ta cene 7,6 brutto przy miesie 11.20. Wzialem pod uwage, ze brud brany 7% a byk faktycznie do zakladu zgubil 5%, zalozylem wybicie 54% (to nawet za duzo jak na HF) i wychodzi mi 500 dokladki do takiej sztuki takze no...

11.2 za o klase nie za r wiec policz sobie jeszcze raz nie znam ich zobacze czy kasa bedzie na koncie  a jeśli bedzie i cena też to sprzedam 2 raz coś 

6 godzin temu, zkordalski napisał:

Sprzedana kulawa krowa 523kg  4.5 waga i cena brutto  skita 8% Mierzejewski . Wycena krowa 650 kg 5.7 brutto  ,byk hf 880 kg 7 brutto  mieszaniec z belgiem waga 900 cena 8 brutto  płatność niby 14 dni . Pierwszy raz sprzedałem do nich brali dziś od wója i pogoniłem przy okazji tą krowę . 

Śmiech na sali 5,7 brutto za krowę przy cenie mięsa 10 zł za 320 kg na haku coś mi tu nie pasuje...

• Like 1

10 godzin temu, Kentar napisał:

Przeliczylem sobie ta cene 7,6 brutto przy miesie 11.20. Wzialem pod uwage, ze brud brany 7% a byk faktycznie do zakladu zgubil 5%, zalozylem wybicie 54% (to nawet za duzo jak na HF) i wychodzi mi 500 dokladki do takiej sztuki takze no...

Juz tu był taki co liczył jak Ty i tez nic mu sie nie opłacało i chyba też nie opłacało mu się pisać na tamtym koncie bo od dawna go nie widac...

• Like 1
  • Haha 2

dzisiaj zrobiłem interes zycia !!! byki mieszance ponad 2 lata litwiny poszły po 5.75zł i wyszło niecałe 4500zł za sztuke... cielaki  kupiłem po 1400zł.  czyli wyszło ok 3000zł zarobku na 2 lata minus pasza którą zjadły ( powiedzmy ok 3500zł) i prad paliwo itp czyli została mi kupa gnoju i te 500zł mysle ze dołożyłem do sztuki dokładnie nie jestem w stanie policzyc ... A najlepsze jest to ze w marcu jak na chwile była cena mogłem je opierdolic po 7,7!!!!! ale nie bo jesce troche urosna i cena moze podskoczy... i tak w kwietniu sprzedałem po mm 6,9 w maju hfy po 6.5 w czerwcu jałowki po 7,2 byki mm po 7 i w lipcu kur...a po 5,75

• Sad 2

57 minut temu, Sokol2 napisał:

dzisiaj zrobiłem interes zycia !!! byki mieszance ponad 2 lata litwiny poszły po 5.75zł i wyszło niecałe 4500zł za sztuke... cielaki  kupiłem po 1400zł.  czyli wyszło ok 3000zł zarobku na 2 lata minus pasza którą zjadły ( powiedzmy ok 3500zł) i prad paliwo itp czyli została mi kupa gnoju i te 500zł mysle ze dołożyłem do sztuki dokładnie nie jestem w stanie policzyc ... A najlepsze jest to ze w marcu jak na chwile była cena mogłem je opierdolic po 7,7!!!!! ale nie bo jesce troche urosna i cena moze podskoczy... i tak w kwietniu sprzedałem po mm 6,9 w maju hfy po 6.5 w czerwcu jałowki po 7,2 byki mm po 7 i w lipcu kur...a po 5,75

pazerny 2 razy traci

• Confused 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v