Skocz do zawartości

Podnoszenie prędkości Valtra n134

kubakar117

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, kubakar117 napisał:

Witam Od roku jestem posiadaczem valtry n134 active.Posiadam skrzynie z biegiem Eco i moje pytanie jest czy można podnieść prędkość w tej maszynie. Aktualna maksymalna prędkość to 43km/h.

Jeśli jest tak samo jak w Seri t4 to bez problemu, nawet oryginalnym komputerem z serwisu

Masz 43 przy 1500 obrotów? 

Jeśli tak to będzie jechać 57km/h

Jesli masz 1800 obrotów to 53km/h

PATr napisał:

17 godzin temu, kubakar117 napisał:

Witam Od roku jestem posiadaczem valtry n134 active.Posiadam skrzynie z biegiem Eco i moje pytanie jest czy można podnieść prędkość w tej maszynie. Aktualna maksymalna prędkość to 43km/h.

Jeśli jest tak samo jak w Seri t4 to bez problemu, nawet oryginalnym komputerem z serwisu

Masz 43 przy 1500 obrotów? 

Jeśli tak to będzie jechać 57km/h

Jesli masz 1800 obrotów to 53km/h

Mam 44km/h przy 1650 obrotów i już więcej nie idzie mu dać I jeszcze mam pytanie bo raz się udało z górki jechać 54 km/h ale zaczęło trochę robić się głośno w kabinie chodzi mi o takie "chuczenie" jak by ze zwolnic.Czy ma to jakiś większy wpływ na wytrzymałość ciągnika?

Jakie opony? Raczej bym strzelał na chuczenie opon, ja jak u siebie rozblokowałem skrzynie przy 3000 mth to 200mth chuczały powyżej 46km/h, teraz chuczenie słyszę przy 50km/h

Edytowane przez PATr

To wszystko jasne, w moich Continentalach(obecnie jako mitasy) jest to samo(u znajomego w t174 na mitasach też słychać chuczenie), za to w drugiej valtrze na Alliancach tego nie słychać, nie wiem jak w trzeciej valtrze na trelleborgu bo dopiero teraz mam odblokowaną skrzynię i jeszcze nie przetestowane

Dnia 6.01.2019 o 23:22, kubakar117 napisał:

Na ten moment w N4 serwisówka to robi. 

AchimR napisał:

Dnia 6.01.2019 o 23:22, kubakar117 napisał:

Na ten moment w N4 serwisówka to robi. 

dzięki za odpowiedź . Podczas serwisu pogadam z serwisantami

wtrącę się ale przy braku amortyzacji przedniej osi odradzam natomiast z amortyzowaną i podczepionym narzędziem  nie najlepsze doznania a z przyczepami i ładunkiem na pewno ryzyko mam kilka sztuk w tym jedna 50 km momentami włos się jerzy  (trzeba wyobraźni)