-
Podobna zawartość
-
Przez nitek
Witam, zastanawiam się nad kupnem ciągnika do prac leśnych, chcem żęby miał ponad 100 km, i była to mocna konstrukcja, temu myśle o 1224 lub 1614.
Chciałbym żeby użytkownicy napisali coś o tych ciągnikach, jak się sprwują, czy są awaryjne, ile spalają.
Ciągnik wykorzysttwałbym do zrywki dłużycy, lub transportu zrębków przyczepą lub przyczepami.
-
Przez pietrek1990
Witam Kolegów. mam pytanie. czy ktos mocowal maszt od raka na przód ciagnika ? tak sie sklada ze mam taki maszt i chcialbym zalozyc go na przod. maszt bedzie podnosil bigbagi i planowany jest montaz na 1634. ma ktos jakis pomysl na dobre solidne mocowanie a moze juz ktos takie wykonal pozdrawiam
-
Przez Jacek8l
Witam!
Poszukuje ciągnika do koszenia trawy i różnych chwastów na dosyć nierównym terenie. Działki mam rozrzucone więc maszyna musi być lekka ponieważ moja laweta ma 1,5t ładowności. W poprzednim sezonie skosiłem wszystko pocziwym Ursusem C-360, przystosowanym traktorkiem ogrodowym 18KM i kosą Hurqvarny.
Planuje zakup specjalistycznego sprzętu ale na ten sezon potrzebuje wsparcia dla C-360, poszukuje ciągnika o poniższych kryteriach:
-masa własna ~1500kg (ograniczenia lawety)
-moc ~35KM (nie używam kosiarki bijakowej więc powinno wystarczyć te 30KM)
-cena najlepiej coś w przedziale 10-20 tys.pln, nie chcę wyrzucać w taką maszyne zbyt wiele
-nie zależy mi na kabinie, wyglądzie i wygodach
Fajnie jakby miał w miare szerokie koła i przedmi TUZ/WOM ale przy tej wadze i cenie to wiadomo. Miałem na oku New Hollanda TC35A ale koleś okazał sie oszustem.
Poradźcie coś
-
Przez waldi33
poszukuje lekkiego siewnika 2,5m proszę o pomoc .podajcie typ masę lub link z zdjęciem .
-
Przez Klaku
Cześć poszukuje nazwy modelu jakiegoś pługa 3 skibowego obrotowego mechanicznie. Pług ten musi być nie wielki i lekki.
Pozdrawiam.
-
Rekomendowane odpowiedzi
prosta przeróbka opryskiwacza na elektrycznie sterowany
Czytaj dalej »
Ursus C-360 & Biardzki 400l/12m