Zasilanie siłownika jednostronnego masztu widlaka
-
Podobna zawartość
-
Przez beni226
Mam w moim MF 3070 taki przewód w kabinie i nie wiem do czego on służy. Prąd w nim jest ale co do czego.W tej wtyczce są takie 3 wejścia na takie bloce.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf4de57c54debed7.html
-
Przez cris1992r
Witam wszystkich agroforumowiczów,
A więc sprawa ma się tak: do zakupionej niedawno prasy Claas Variant 180RC potrzebne jest zasilanie 12V o natężeniu 25A (wg. instrukcji). Problem tkwi w tym, że Zetor 11441 nie posiada 2-biegunowego (bądź 3-biegunowego) złącza. Posiadam także Zetora Proximę 85 (który takowe złącze posiada), ale myślę, że do sianokiszonki z nożami będzie trochę za mały (do słomy powinien być ok ) . Uprzedzam, że szukałem na różnych forach podobnego tematu jednak nie znalazłem wyczerpującej odp.
Tak jak na zdjęciu jest wolne złącze podobne do zapalniczki.
Znalazłem także takie zdjęcie, gdzie takie gniazdo występuje. Może ktoś wie czy można coś takiego dokupić? Albo czy można dokupić przejściówkę z zapalniczki na gniazdo 3-biegunowe? Zaznaczam, że moje doświadczenie w sprawach elektryki ciągników jest bardzo małe i nie chciał bym ingerować w instalację elektryczną ciągnika.
Gniazdo w prasie wygląda tak
Z góry dziękuję za wszystkie propozycje i odp.
-
Przez mariusz3333
Tak jak na obrazku mała awaria na "Polu" i szybkie połączenie przewodów węzykiem igielitowym, dobrze ze akurat miałem i pytanie, ten stalowy przewód paliwowy dokupuje się komplet czy kupuje się kawałkami?DZiwne, bo tym węzykiem paliwo płynie razem z powietrzem ?chyba nieszczelna prowizorka,lubie rosyjskie pojazdy.
-
Przez wsk233
Witam, czy ktoś z was może wie czy pompa od cyklopa jest w stanie zassać olej ze zbiornika delikatnie pod górkę tj. jakieś 30 cm, i czy potrzebny mi ten zaworek ograniczający max. ciśnienie w układzie jeśli zastosuję rozdzielacze z zaworkiem bezpieczeństwa (te nowe z pomarańczowymi elementami).
-
Przez AgroDudi99
Witajcie, otóż mam problem z ciągnikiem MF 374V (konstrukcja podobna do serii 30x0) otóż jest w wersji electronic system, mam w nim wyświetlacz obrotów silnika i mth elektroniczny, po włączeniu świateł drogowych, nawiewu, halogenów z przodu i z tyłu jest strasznie duży spadek napięcia przez co wyświetlacz od obrotów silnika i mth głupieje wyświetla się napis off, czy przyczyną tego może być za mała pojemność akumulatora (90ah) lub alternator? Dodam także, że rozrusznik pyka, ma problemy z odpaleniem (raz odpala od pierwszego przekręcenia kluczyka, a raz dopiero po 10-20 przekręceniach), założony jest nowy rozrusznik szybko obrotowy.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Rekomendowane odpowiedzi
Masz od wózka widłowego
Czytaj dalej »
Ford 6610 & D732