-
Podobna zawartość
-
Przez grzesiek0530
Witam jakie macie doświadczenie w tej uprawie, oprysk kiedy od ,czego itp. Ile siejecie na ha?
-
Przez BercikFarm
Witam !
Jakie stosujecie opryski w Rzepaku "? (agrotechnikę , na co pryskacie ) ?
Jakie macie plony ? jakie odmiany siejecie ?
-
Przez rolnikk70
Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi -
Przez AGROFARM85KALI
Witam mam pytanie w tym roku skupiłem się na zbiorze Siana i mam sporo łąk nowych które nie widziały nawożenie od dawna.Zebrałem z nich około 4 tygodni temu siano i teraz zastanawiam się jakie nawożenie zastosować aby jeszcze raz zebrać pod koniec września Mam Gnojowicę do bólu na przykład.
Łąki są na terenie nizinnym przy małej rzece ile tej gnojowicy wlać na ha i czy też posiać jakiś nawóz.Na weekend zapowiadają deszcze dajcie znać co radzicie.Pozdrawiam Dzieki
-
Przez Kamkow1
Witam. Jestem młodym początkującym rolnikiem więc potrzebuję kilku porad odnośnie żyta.
Mianowicie posialem żyto Serafino które w tamtym roku było brane z centrali.
Przedsiewnie dałem 120 kg/h Tarnogranu. Lecz chciałbym się dowiedzieć jaki nawóz oraz w jakiej ilości polecacie na wiosnę aby plon był w okolicach 6t/h. Oraz jakie środki stosować.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Nawożenie kukurydza na ziarno
Czytaj dalej »
Bachus siew 08.08.2024 zdjęcie robione 10.09.2024