-
Podobna zawartość
-
Przez cococo12
Witam,
w zbiorniku paliwa urwała się przegroda, czy można nadal z tym pracować czy konieczna będzie wymiana zbiornik. Miał ktoś taką sytuację?? proszę o odpowiedzi i porady
-
Przez Zidane105
problemem są pękające na spawie gazowym stalowe rurki przy siłownikach skrętnych, dodatkowo przy skręcie w lewo nie chodzi płynnie.
-
Przez Peron
Witam
Mam taki problem: średnio co dwa lata muszę wyciągać tą przekładnię (jest za przenośnikiem zbożowy, napędza ślimak w zbiorniku) i regnerować, bo mi się rozsypuje, tzn. siadają łożyska, tryby. Smaruje to co jakiś czas, ale po smarze zostaje tylko coś w rodzaju zbitego popiołu. Moje pytanie jest takie: co jest przyczyną??? Bo już nie mam na to koncepcji.....
-
Przez inginio
Witam. Piszę tutaj bo to kombajn bardzo spokrewniony z new hollandem. Wczoraj podczas koszenia pszenicy która była strasznie gęsta maszyna słabo doczyszczała ziarno tzn w zbiorniku były długie kawałki słomy. Poza tym czyste. Kombinowałem z wiatrami , kierunkiem wiatrow (od dołu od góry) sita regulowałem i bez skutku a słomy całkiem sporo było. Dzień wcześniej kosiłem jęczmień, pszenżyto i było idealnie tylko w tej pszenicy taki problem. Pomożecie?
-
Przez niciex
Po wczorajszym wyjezdzie w pole zauważyliśmy żę do zbiornika ze zbożem dostaje sie kupa syfu tj.kłosy wymłócone i niewymłócone i inny syf ze zboża.Jak zaradzić aby zbiornik był zazwyczaj czysty i co zrobić na aby każdy kłos był wymłócony?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Agro masz bezorkowiec
Czytaj dalej »
Balast