-
Podobna zawartość
-
Przez Scoti
Witam wymieniłem sprzęgło w moim mf tarczki od napedu no i chyba tyle a teraz problem który mam to ze sie zapowietrza troche popracował w polu i znów nie ciągnął jak odpowietrzyłem to ciągnął więc gdzie moze łapać powietrze jakieś rady ?
-
Przez kaseton
Witam, mam problem z mf-em. Jest to mf 168 na skrzyni 12+4 tzw multipower. Problemem jest to, że jak ciągnik jest pozostawiony na luzie i wcisnę sprzęgło to podczas wrzucania biegów zgrzytają, ale już później podczas jazdy zmiana biegów odbywa się bez żadnych zgrzytów. Regulowałem sprzęgło już kilka razy , dwa lata temu wymieniałem tarcze. Co może być przyczyną?
-
Przez ursus485
Witam niedawno nabyłem massey fergusona 3070 do lekkiego remontu. teraz się okazało że nie działa cała hydraulika(pompa chyba wcale nie ciągnie) ten wałek co ją napędza obraca się swobodnie i po odpaleniu silnika się chyba wcale nie obraca . To jest wersja datatronic , czy komputer ma coś wspólnego z obracaniem się pompy ? Czy pompa jest w jakiś sposób wyłączalna a może pracuje cały czas po odpaleniu ? Proszę o pomoc każda rada się przyda z góry dziękuję . Pozdrawiam .
-
Przez dawid1983
witam mam pytanie jaki olej do skrzyni chudrauliczno przekladniowy polecacie do mf 3070 wiem ze zaraz powiecie ze temat byl juz i najlepiej utto .Chce wymienic na nowy tylko niewiem jaki poprzedni wlasciciel lal prosze o pomoc 'bo slyszalem opinie na te mat agro utto orlenowski zeby nie lac bo ludzie z tymi skrzyniami mieli jakies klopoty i odradzaja ten olej
-
Przez Miro010
Witam, mój znajomy posiada MF 3070 mówił że wymieniał jakiś czujnik od obrotów wałka z plastiku ponieważ był uszkodzony i ciekł olej ze skrzyni, przy wyciąganiu trzeba było kombinować żeby jedną część która została w korpusie wyjąć, co prawda się udało ale niestety kawałek który się ukruszył wpadł do środka i nie wiadomo co teraz z tym fantem robić ni jak tego nie widać a ciężko to będzie wyciągnąć co poradzicie z tym zrobić? może mu uszkodzić jakoś skrzynie w sumie to nie metal tylko miękki plastik więc trybów nie ma szans ruszyć tylko czy nie będzie miało wpływu na resztę skrzyni? Dzięki za rady
-
Rekomendowane odpowiedzi
Program zamienny obd Zetor forterra hsx
Czytaj dalej »
John Deere 6155R