Problem ze skrzynią w zetorze 9540
-
Podobna zawartość
-
Przez wrodarek
Witam
Mam problem ze skrzynią w traktorze władimirec t-25. Otóż po wbiciu biegu szosowego sprzęgło nie odbija do końca, zatrzymuje sie w połowie, po przejechaniu ok 10,15 metrów bieg wyskakuje i słychać tylko zgrzyt. Po rozłożeniu skrzyni okazało sie ze na ruchoma zębatka na wałku głównym nie zazębia sie do końca w tej od przełożenia szosowego. Co może być tego przyczyną ?
-
Przez Darek43
Witam mam problem z ciśnieniem oleju po remoncie zapala się kontrolka od oleju A przed nie paliła się czy to może być wina pompy olejowej.
-
Przez macius11157
Witam czytałem trochę o tym ale nigdzie nie ma dokladnie wyjasnionego czy każdy dx posiada blolade 6 biegu po przez zabezpieczenie srubka. Przerabial ktoś taki temat ?chciałbym mieć pewność że nie narobie się na darmo.
Ciągnik to dx 4.50 1987r
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
Przez Historyk
Witam, w moim Zetorze 10540 siłownik od wspomagania "przepuszcza" olej. Chcę go oddać do naprawy, ale nie wiem jak się zabrać do wyjęcia go z traktora.
Czy trzeba spuszczać olej od wspomagania, czy wystarczy zatkać przewód?
Łatwa to ogólnie robota? Może macie jakieś doświadczenia z takimi pracami?
-
Przez Piotrekk9540
Witam, mam problem ze skrzynia biegów w ares 710 2000r rewers mechaniczny. przy zmianie polbiegow słychać uderzenie w skrzyni podobne do uderzenia młotkiem w metal. najsilniejszy dźwięk wydaje przy zmianie z 3 na 2. gdy zmieniam na większe polbiegi uderzenie to jest cichsze. miał ktoś podobny problem ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Jd 7810 power quad rewers przeskakuje w pozycje neutralną, nie jedz...
Czytaj dalej »
Berthoud Auto 1000