Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Rewers mechaniczny, przy wrzuceniu wstecznego jest ok ale potrafi okropnie zgrzytnac przy puszczeniu sprzęgła. Serwis mówi że skrzynia musi wyhamowac, trzeba chwilę odczekać. Niby pomaga ale zdarza się coraz częściej a nie było z tym wcześniej problemu. Ciągnik ma 500 mtg. Czy ktoś miał podobny problem?
Opublikowano

Naprawiałem taki synchronizator, objawy były takie same, ogólnie synchronizator nowy z tej samej firmy co na montaż można dostać za 1300zl (4 lata temu) ogólnie samemu idzie to zrobić jak masz dobre klucze i chęci to 2 do 3 dni i zrobione tak na luzie, jedna ważna rzecz to jak wkładasz nowy to namoczyć to w oleju i po złożeniu uruchomić na N wcześniej nie zmieniając przód tył tak aby trochę się nasmarował, złożysz na sucho to może się skleić i będzie trzeba jeszcze raz robić wiem bo ja tak miałem.

Opublikowano

jak kupisz nowy synchronizator to sprawdź czy się lekko kręci.

Opublikowano

Ja znam 2 przypadki z okolicy w NH i w case z tych właśnie konstrukcji to obydwa przy ok 2tys H poszły, kolega robi przy tym więcej no i niestety to nie pojedyńcze przypadki ale niema co panikować, poprostu trzeba dbać o olej w skrzyni i w głowie, na siłę nie wajchować bo to nie jest rewers elektrohydrauliczny i powinien chodzić

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez SawekOcha
      Witam. Poszukuje posiadaczy ciągnika case cs 86. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się te ciągniki i co jest w nich wadliwe. Ile pala.
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
    • Przez grzybekkee
      Witam. Mam problem z nowo nabytym ciągnikiem Case 5130. Problem polega na tym, iż nie ma możliwości sterowania podnośnikiem, ani przyciskami na błotnikach, ani dźwignią na panelu. Sterować można jedynie joystickiem, lecz te sterowanie również jest zepsute, ponieważ na 5 z 6 pozycji podnosi, a w jednej pozycji opuszcza. Do tego pokrętło z trybami pracy można przekręcić o 360°. Aha, i ta kontrolka (N) ciągle mruga.

Poprzedni właściciel twierdzi, że problem pojawił się podczas regeneracji pompy, więc jest taka możliwość, że coś źle podczepił.
    • Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
  • Dodaj nową pozycję...
v