Skocz do zawartości

MF 3070 kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ponieważ cały czas swieca mi sie kontrolki od wałka napedu blokady i cisnienie oleju do tego jak przełączam na zółwia to i tak świeci sie zajac tylko nie tak mocno .
Dodam też ze podnośnik nie podnosi ani nie opuszcza czasami zadziała normalnie co to może być ?

Świecą Ci się ikonki czyli masz cały czas blokadę załączoną i wałek czy tylko świeci się ikonka. Pierwsze co to przeczyść kostki które dochodzą do komputera. Powinieneś mieć dwa przewody masowe przy komputerze .. przeczyść ich styki. Możesz również przeczyścić kostki pod kierownicą. Sprawdź ciśnienie oleju .. czujnik ciśnienia oleju... Jeśli to nie pomoże to nwm może sam komputer wariuje .

Edytowane przez RedPower

powiem Ci tak. jak nie masz wiedzy na ten temat to szkoda twojego czasu, no i ciągnika bo takim wróżeniem na forum to można tylko sobie problemów narobić. mam MF 3080 miałem praktycznie to samo. u mnie w okolicy jest majster który to ogarnia posiedział trochę porobił ale wziął 2 tyś za wszytko robota i części. posprawdzal ciśnienia, przepływy prądu, wymienił cewkę, elektrozawór i takie tam bajery. chyba że masz czas i checi to możesz sobie studiować na Internecie, szukać bardzo dużo czytać weryfikować informacje i potem grzebać, bo tak robić na czuja to niezbyt to widzę.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Nowak5425
      Witam, Mam problem z Mf 5425. Problem polega na tym że giną kontrolki. Po przekreceniu kluczyka na zapłon zaświecą się wszystkie kontrolki i zgasną czyli problem nie polega na żarówkach. Gdy włączę przedni napęd czy światła itp nie zaświeca się kontrolka Nie ma kontrolki również od biegów polowe/szosowe ostatnio zaginęła również kontrolka od półbiegu. W czym może być problem ?
    • Przez ursus485
      Witam niedawno nabyłem massey fergusona 3070 do lekkiego remontu. teraz się okazało że nie działa cała hydraulika(pompa chyba wcale nie ciągnie) ten wałek co ją napędza obraca się swobodnie i po odpaleniu silnika się chyba wcale nie obraca . To jest wersja datatronic , czy komputer ma coś wspólnego  z obracaniem się pompy ? Czy pompa jest w jakiś sposób wyłączalna a może pracuje cały czas po odpaleniu ? Proszę o pomoc każda rada się przyda z góry dziękuję . Pozdrawiam .
    • Przez CaseBizon
      Podczas uruchamiania silnika czyli podczas testu kontrolek kontrolki numer 5, 6, 7, 10 i 11 powinny zapalac się na ok. 1 sekundę lecz kontroki numer 5, 6 i 11 nie zapalają się co może był tego przyczyna? Wydaje mi się ze w lato działały numer 5 i 6 (dodam ze żarówki są sprawne)
      Drugie moje pytanie dotyczy kontrolki świec żarowych otóż pali się ona normalnie podczas grzania świec lecz po czasie gaśnie i miga 3 razy.
      Proszę o podpowiedzi.
    • Przez dawid1983
      witam mam pytanie jaki olej do skrzyni chudrauliczno przekladniowy polecacie do mf 3070 wiem ze zaraz powiecie ze temat byl juz i najlepiej utto .Chce wymienic na nowy tylko niewiem jaki poprzedni wlasciciel lal  prosze o pomoc  'bo slyszalem opinie na te mat agro utto orlenowski zeby nie lac bo ludzie z tymi skrzyniami mieli jakies klopoty i odradzaja ten olej
    • Przez Miro010
      Witam, mój znajomy posiada MF 3070 mówił że wymieniał jakiś czujnik od obrotów wałka z plastiku ponieważ był uszkodzony i ciekł olej ze skrzyni, przy wyciąganiu trzeba było kombinować żeby jedną część która została w korpusie wyjąć, co prawda się udało ale niestety kawałek który się ukruszył wpadł do środka i nie wiadomo co teraz z tym fantem robić ni jak tego nie widać a ciężko to będzie wyciągnąć co poradzicie z tym zrobić? może mu uszkodzić jakoś skrzynie w sumie to nie metal tylko miękki plastik więc trybów nie ma szans ruszyć tylko czy nie będzie miało wpływu na resztę skrzyni? Dzięki za rady
  • Dodaj nową pozycję...
v