dokarmianie dolistne rzepaku
-
Podobna zawartość
-
Przez tomek15h
Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
-
Przez Gość letack
Witam posiada ktoś instrukcje montażu stołu do rzepaku firmy rolmako? Chodzi mi o dokładnie ukazanie schematu mocowania dolnych klamer oraz połączenia paskiem napędu przekładni schumachera stołu z hederem, zakupiłem używkę i brakuje mi jednego bocznego mocowania widocznego na zdjeciu
-
Przez Agaiko
Panowie zlikwidowalam rzepak i planuje siać jęczmień jary miesiąc temu na rzepak poszło 350saletrosanu na h klasa ziemi 3 i czy teraz przy siewie jęczmienia dawać doglebowo nawóz sol superfosfat i mocznik a jeżeli tak to po ile -
Przez MateuszCiurysek
witam chciałem jutro dać na rzepak ostatnią dawkę N w postaci 100l rsm 32% i o to pytanie ponieważ gdzieniegdzie rzepak zaczyna pąkować i czy tym rsm go nie podpale ? i jakie ciśnienie zalecacie by go bardzo nie podpalić ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
s025/3 famarol 3m czy da się ustawić do rzepaku na 2.7kg lub 3kg/?
Czytaj dalej »
hardi commander i mtz 82