Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bor, mangan, cynk, molibden w formie chelatów. Już najmniej trzeci raz powinieneś pryskać dolistnie, z jaką wiedzą siałeś ten rzepak. W każdej gazecie są artykuły o dokarmianiu dolistnym rzepaku począwszy od jesieni...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 9.04.2019 o 22:00, gospodarny1992 napisał(a):

bor, mangan, cynk, molibden w formie chelatów. Już najmniej trzeci raz powinieneś pryskać dolistnie, z jaką wiedzą siałeś ten rzepak. W każdej gazecie są artykuły o dokarmianiu dolistnym rzepaku począwszy od jesieni...

Rozwiń  

czemu? ja w sezonie pryskam max 2 razy mikro  a bywało, że tylko raz 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano
  W dniu 10.04.2019 o 17:40, XTRO napisał(a):

W dniu 9.04.2019 o 22:00, gospodarny1992 napisał(a):

Rozwiń  

czemu? ja w sezonie pryskam max 2 razy mikro  a bywało, że tylko raz 

Rozwiń  

i widzisz pewnie dwie tony ci uciekły, nie doczytaleś🤣😂

Opublikowano (edytowane)

ogólnie Yary nawozy są dobre, ale patrząc na tego brasiitrela to przy 2l wychodzi 38 zł, dla mnie drogo patrząc na to co on tam ma.

dla mnie Maximus ma dużo lepszy skład i cenę, no i Maximus ma głównie mikro a tutaj to taka mieszanina

Edytowane przez XTRO

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Gość letack
      Przez Gość letack
      Witam posiada ktoś instrukcje montażu stołu do rzepaku firmy rolmako? Chodzi mi o dokładnie ukazanie schematu mocowania dolnych klamer oraz połączenia paskiem napędu przekładni schumachera stołu z hederem,  zakupiłem używkę i brakuje mi jednego bocznego mocowania widocznego na zdjeciu 

• Przez rami
      witam może któś stosował te nawozy dolistne jak działają i czy jest sens je  zastosowac 
    • Przez Agaiko
      Panowie zlikwidowalam rzepak i planuje siać jęczmień jary miesiąc temu na rzepak poszło 350saletrosanu na h klasa ziemi 3 i czy teraz przy siewie jęczmienia dawać doglebowo nawóz sol superfosfat i mocznik a jeżeli tak to po ile
    • Przez MateuszCiurysek
      witam chciałem jutro dać na rzepak ostatnią dawkę N w postaci 100l rsm 32% i o to pytanie ponieważ gdzieniegdzie rzepak zaczyna pąkować i czy tym rsm go nie podpale ? i jakie ciśnienie zalecacie by go bardzo nie podpalić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v