Ruszta plastikowe dla trzody
-
Podobna zawartość
-
Przez konrad2662
zna ktos takie miejsce ? i jeszcze jedno pytanie oplaca sie hodovac kroliki v ilosci do 50szt kury nioski do 100szt i trzode chlevna v ilosci do 10szt da sie na takiej mieance zarobic cokolviek ? jezeli ktos odpisze dzieki vielkie
-
Przez rolmasz
Witam!
Czy ktoś z Was zakładał plastikowe błotniki do Zetorów czy ursusów 6cio cylindrowych?
Szukałem uchwytów jakie wykonują ludzie do zamontowania błotników, znalazłem tylko to.
Czy format 420x1380mm będzie odpowiedni na koła 14.9x28 ?
-
Przez poliswerty123
JAk myśli cie ile można mieć bydła na 12 ha kupując zboże i opasy trzymając na rusztach?
co myślicie o takim układzie 6 ha kukurydzy, 3 ha łąki, 3 ha jęczmienia/owsa?
Czy możliwe jest utrzymanie 60 szt.?
Z góry dziękuję za pomoc:D
-
Przez Artaban
Cześć!
Mam pewną sprawę. Hoduję opasy i chciałbym przerobić niewielką oborę ze ściółki głębokiej na ruszta. Chciałbym wiedzieć kilka rzeczy Jedna z nich to to jak sprzątać pod nimi. Chodzi o to jak najlepiej "urządzić" pod rusztami aby nie było problemów, czy trzeba będzie najpierw to mieszać żeby było można to wybrać? Jak byki czyją się na rusztach itp. Bardzo proszę o rady i wasze opinie
-
Przez pawel199506
Witam.
Mam kurnik na 15tyś kaczek. w ostatnim czasie w mojej okolicy jest coraz większy problem ze zdobyciem słomy na ściółkę.
Mam więc pytanie czy ktoś praktykował hodowlę kaczki na ruszcie?
czy jest duży odór od takiego systemu utrzymania?
Jakie ruszta wybrać drewniane czy plastikowe?
Znam przypadek że w kurniku były ruszta drewniane, choć jeśli włąściciel zdobędzie słomę to wyjmuje ruszta i woli na ściółce...jaki może być ku temu powód?
Jak ze zdrowotnością ptaków?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Ceny trzody chlewnej 2024
Czytaj dalej »