Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mogła się felga skrzywić , ale żeby wszystkie  ? No,chyba ,że przewrotka była. Bicie kół mogła spowodować również rdza powstała między płaszczyznami przylegania piasty bębna i koła. Najlepiej przełożyc takie koło do innej przyczepy( rozrzutnika ) i wtedy sprawdzić bicie. Kupić taka felgę na pewno bedzie problem , można założyć od np D47 ,wówczas zwiększy się rozstaw kół (wskazane  np przy remoncie i poszerzeniu skrzyni ładunkowej).Można tez dorobić i wspawać nowe tarcze do obecnych obręczy , koszt ok 100 zł , oczywiście nie będą wypukłe i także poszerzy się szerokość w kołach

A piasty pod felgi też pserabiasz ? 

Bo ostatnio naszła taka potrzeba i musiałem wykonać , nawet dość dobrze to wyszło jak na 8 szpilek ;)

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Akurat staruszki d44 to chyba najsolidniejsze przyczepy w tej klasie ładowności, widziałem już ugięte czopy przy np. d47, ale w d44 jeszcze nie

Mam wygięta ośkę , nie czop , ale tak jak napisałes D 44 proste ;)

• Like 1

A moze opony mają juz swoje lata i po dluzszym postoju odksztalcają się ?

Ja zauwazylem ze po zmianie kola w d-50 zaczela skakać , 3 stowy dalem za samą oponę i jest gorzej niz na starej nalewce ;)

Znowu D-46 zaladowana szacunkowo na ponad 5 ton pod wplywem predkosci powyzej 30km/h zaczyna wpadac w rezonans i skacze przodem jak glupia tlucząc w zaczep ciagnika a opony od nowosci tj 84 roku , z fabrycznym powietrzem jeszcze  .

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Poszukuję informacji czym najlepiej wygłuszyć kabinę w 3512 Agro. Przy pracy na wyższych obrotach po kabinie roznosi się huk, nie ma tragedii, ale mogło by być ciszej. Po przepatrzeniu starych tematów z AF wiem gdzie trzeba wygłuszać, ale nadal nie wiem co jest najbardziej skuteczne. W internecie do wyboru są maty bitumiczne, butylowe, kauczukowe itp, ale opinie na ich temat są różne bo to maty do wyciszania samochodów. Wiem że też wełna szklana pomaga. Na YT znalazłem film gdzie był Ursus 4512 z taką samą kabiną i była dosyć dobrze wyciszona więc napewno da się to zrobić,ale nie wiadomo czym. Odrazu poinformuję że nauszniki nie zdają egzaminu bo noszę okulary i nauszniki strasznie mi je dogniatają do głowy co jest niewygodne już po niedługim czasie.  Potrzebuje informacji co jest najlepszym materiałem do wygłuszania.
      Zdj dla uwagi żeby było wiadomo co jaka kabinę  chodzi.

• Przez yacenty
      LINK DO WEBINARU BASF 

Zapraszamy na webinarium BASF! 
      Chcecie w prosty sposób zwiększyć plonowanie pszenic o średnio pół tony? Sprawdźcie szczegóły poniżej!
      Będzie o ochronie zbóż, wysokich plonach i skutecznych rozwiązaniach w rolnictwie, które usprawnią Waszą pracę w gospodarstwie. 
      Ale nie tylko! Będziecie mogli zadawać pytania i uzyskać eksperckie odpowiedzi.
      Webinarium odbędzie się już za tydzień! Wpiszcie więc datę w kalendarzu, zarezerwujcie czwartkowy wieczór i wpadnijcie na webinar! 

Jaki będzie temat webinarium? 
      Wyższy plon pszenicy ozimej przy mniejszej normie wysiewu.Sprawdź czy to możliwe!
      Kiedy się odbędzie?  
      Czwartek (17.09.2020) godzina 20:00  
      Kto je poprowadzi?  
      Rafał Maras, ekspert z firmy BASF
      Na waszych ekranach monitorów! Wystarczy włączyć przeglądarkę internetową, przejść w link poniżej i znaleźć się w pokoju webinarium: 
      https://agrofoto.clickmeeting.com/wyzszy-plon-pszenicy-ozimej-przy-mniejszej-normie-wysiewu-sprawdz-czy-to-mozliwe-

Czego będzie dotyczyć webinar?  
      Czwartkowe spotkanie pozwoli Wam rozszerzyć wiedzę rolniczą na temat ochrony swoich upraw zbożowych przed chorobami. Co więcej, dowiecie się jak zabezpieczyć swoje zboża już od samego startu i jak oszczędzać dzięki wykorzystywaniu nowoczesnych rozwiązań rolniczych!
      Biorąc udział w webinarium znajdziecie odpowiedź na pytania, jak poniżej:
      Czy można w prosty sposób zwiększyć plon pszenicy o 0,5 tony? Jak uzyskać wysokie plony, zdobyć czas i wygodę? W jaki sposób chronić uprawy przed chorobami już od momentu siewu? Jak wzmocnić wigor roślin we wczesnym okresie wegetacji i przygotować je do zimy? Jak wyeliminować pierwszy zabieg T0 wiosną? Jak uniezależnić się od warunków pogodowych? Jak będzie przebiegać?  
      Na czwartkowym webinarze ekspert z firmy BASF Rafał Maras opowie o skutecznym  zwalczaniu chorób, a przede wszystkim uzyskiwaniu wyższych plonów pszenicy niż dotychczas. Nawet o 0,5 tony więcej!
      Zainteresowani?  
      Aby uczestniczyć w webinarium wystarczy wejść w link poniżej.  
      https://agrofoto.clickmeeting.com/wyzszy-plon-pszenicy-ozimej-przy-mniejszej-normie-wysiewu-sprawdz-czy-to-mozliwe-
      Wpadnijcie na webinar i posłuchajcie eksperta, który opowie o ochronie zbóż od samego siewu oraz wysokich plonach Waszych upraw. 
      Udział w webinarze jest całkowicie otwarty i bezpłatny!  
      Zapraszamy w czwartek, 17 września o godzinie 20:00  
      Do zobaczenia, widzimy się na webinarze!  

• Przez kamil5421
      Witam. Pierwszy raz zasiałem jęczmień ozimy odmiana jakubus 5ha, teraz mam pytanie czym można go teraz opryskać na jesieni, jaki środek zasosowac na chwast, mszyce i grzyba, czy dać coś na wzmocnienie na jesieni aby lepiej przezimował, z góry dziękuję za podpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v