Skocz do zawartości

Siewnik becker aeromat s kruszy ziarno

wieslawa_olo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupilem siewnik becker aeromat s i dopatrzyłem się problemu przy jednej sekcji. Podczas gdy 3 sekcje wysiewają od 50 do 60 ziaren podczas recznej próby jedna sekcja wysiewa nieco ponad 20 ziaren i w tej sekcji jest trochę pokruszonego ziarna. Dmuchawa i dysze są w porządku. Nożyki właśnie założyłem nowe i nie ma poprawy. Nie mam kogo podpytać gdzie może być przyczyna.

Beckery są wrażliwe na prędkość i ciśnienie .Trzeba go wybadać przy jakich parametrach sieje dobrze i tak jechać całe pole.Ja mam aeromat 2 i ciśnienie mam 0,08 przy 1500 obrotów c330 a jakbym dał cały gaz to 0,015 dobije ale zaraz gorzej sieje.Jakie masz ciśnienie i spróbuj zamienić dysze.

Edytowane przez krzysztofz14

Cisnienie tak jak mowisz 0,08. Dzis ciagalem go po podwórku dla proby mf255. Najpierw na 4 polowej i znowu byly braki na jednej sekcji. Natomiast na 1 szosowej jest zasiane w porządku jak na moje oko. Widać za wolno jeździłem bo naczytalem się że trzeba wolno jeździć z beckerem. Jako pierwszą zasieje kukurydze na kiszonke i dopiero będzie wiadomo tak naprawdę czy ziarno równo schodzi z zasobników.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Stonka36
      Witam. Planuję zakupić siewnik (jak na zdjęciu). Potrzebuję pomocy w określeniu modelu i jeśli to możliwe podesłanie mi instrukcji. Z góry dziękuję za pomoc 🙂. 

VID-20190309-WA0000.mp4
    • Przez zet9540
      Witam mam problem nad wyborem zestawu uprawowo-siewnego do 70 tyś netto , siewnik biorę na modernizację . Proszę o propozycję
    • Przez ROBERTINHO
      Panowie mam pytanko. Czy ma ktoś z was ten siewnik i wie czy sieje on dobrze?
      Najważniejsza napewno jest ta skrzynia bezstopniowa do regulowania dawki wysiewu. Czy jest ona precyzyjna?
      Myślałem by kupić jakiegoś nowszego poznaniaka albo Famarola-a  używanego no i tu jest problem bo te używane to przeważnie są już albo dojechane albo redlice pogięte.
      Dlatego chciałbym sie dowiedzieć jak to z tymi euromaszami jest?
    • Przez Stonka36
      Witam. Potrzebuję zdobyć instrukcję obsługi do siewnika Kutnowiak S068 /1. Z góry dziękuję za pomoc 😁. 
    • Przez damian315
      Posiadam siewnik nordsten 3m i taki oto sterownik, może mi ktoś wytłumaczyć jak on działa bo próbowałem różnych kombinacji i w żaden sposób nie może załączyć ścieżek . Z góry dziękuje za pomoc .

• Dodaj nową pozycję...
v