Mf 590 - Jak rozebrać Multipower
-
Podobna zawartość
-
Przez cinek765
Witam. Niedawno kupiłem 590 W robocie po zagrzaniu, przy ruszaniu (gdy puszczałem sprzęgło) dosłownie na pół sekundy mrugnęła kontrolka oleju w silniku. Zauważyłem to dwa razy. Poza tym kontrolka nie mruga, nie świeci ani na małych, ani na wysokich obrotach. Wydaje mi się, że nie "zdusiłem" wtedy silnika, ani nic takiego. Czy może być to coś niepokojącego, czy po prostu mam paranoje jak każdy nowy właściciel? Oczywiście olej i filtr zostały wymienione.
Pytanie dodatkowe, przy jakiej temperaturze płynu powinna iść w górę wskazówka?
Pozdrawiam
-
Przez Skwarus
Witam, niedawno kupiłem prasę John Deere 580 z rotorem, zrobiłem nią 70 bel bez żadnego problemu, a teraz zaczęła się zapychać za rotorem, bela się przestaje obracać, pasy się zatrzymują i muszę wyrzucać materiał z komory. Nieraz jakoś dobrze złapie i jest wszystko dobrze ładna bela wychodzi. Był podobny temat o jd 550 ale nie było jednoznacznej odpowiedzi. Czy przyczyną może być zbyt ślizgi ten walec za rotorem?
Jeśli ktoś miał taki problem prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam
-
Przez Barm03
Szanowni agrofotowicze :), nabyłem ostatnio bardzo ciekawy egzemplarza masseya fergusona 152 ze skrzynią multipower. Niestety po oględzinach okazało się, że półbieg nie działa, przerzucałem wajchą góa dół i nie było żadnego efektu. Ktoś miałł z tym do czynienia ? Mógłby się coś na ten temat wypowiedziec ?
-
Przez miniek2
Witam posiadam massey ferguson 590 i mam problem z podnosnikiem szarpie i wolno podnosi i jak się rozgrzeje to na wolnych obrotach podnosi a jak się doda gazu to slabo. był wymieniony olej oraz filtr hydrauliki. Na filtrze byly złote opilki czy to może być pompa i ktora to jest. Pomóżcie. 
-
Przez miniek2
witam. potrzebuje schemat lub może ktoś posiada jakieś zdjęcie do mf 590 jak powinien być złożony mechanizm do sterowania który znajduje się w plecaku podnośnika obok cylindra (te płaskowniczki ze sprężynkami), ponieważ był wymieniany cylinder i wałek do ramion, po odkręceniu rozsypało się, a po ponownym złożeniu tego mechanizmu ciężko chodzą wajchy od sterowania i nie rozłączyło podnośnika i ramiona podniosło zbyt wysoko i uszkodziło obudowę wałków(sterowania) które wchodzą z boku (z prawej strony) do korpusu podnośnika i niestety trzeba było zdjąć znów korpus podnośnika. jeśli ktoś coś wie niech napisze.pozdrawiam
-
Rekomendowane odpowiedzi
Różnice między cylinderkami
Czytaj dalej »
kun hr303