SIFRA
-
Podobna zawartość
-
Przez adaskupodkarpacie
Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ?? ??? : :'( :-
-
Przez mszk8
Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"
Pozdrawiam mszk8
-
Przez elektrotech
stosowałem Sencor,Dancor...ale jakos nie bardzo jestem zadowolony..
co stosujecie????
-
Przez arkady12
Panowie co ty się mogło stać, wałek wytarty łożyska na miejscu według katalogu. Fakt maszyna dopiero u nas drugi sezon więc się mocno nie znam ale ewidentnie coś podcięło wałek. Tylko nie wiadomo co ...
-
Przez Tobiasz7
Panie i Panowie, mam dla Was ogromną prośbę, chciałbym wyrobić sobie certyfikat ekologiczny i uprawiać ziemniaka w ekologii. Pomijając komentarze i opinie ze sie nie opłaca że chwasty , ze maly plon itp itd. Chcialbym Was prosic o odpowiedz , jak go uprawic zeby nie mial parcha i chorob, kiedy najlepiej dac obornik, wspomne tylko ze teraz pole bylo uprawiane metoda konwencjonalną (owies) tydzien temu zostal zasiany poplon ( mieszanka strukturotworcza z Top Nasiona + Łubin) do jesieni chce zostawić to i rozrzucic obornik i na zime zaorac , jakies porady?
-
Rekomendowane odpowiedzi