Zaczep dolny Zetor
-
Podobna zawartość
-
Przez jan23
Witam, mam problem z obrotomierzem w zetorze 10540 a mianowicie byłem zmuszony wymienić obrotomierz na nowy bo był uszkodzony pokazywał prawidłowo obroty a nie naliczał motogodzin, po wymianie na nowy, nowy obrotomierz pokazuje nie właściwe obroty silnika - zawyża je, na wolnych obrotach [ 800-900 obrotów] pokazuje ok 1500 obrotów a po dodaniu gazu na ok. 1700 wskazówka zamyka się na maxa. Przypuszczam że motogodziny też są nabijane szybciej. wymieniłem prądniczkę na nową ale to nic nie pomogło, podmieniłem też licznik na inny ( nowy ) i nadal jest to samo, a gdy podłączę stary licznik obroty pokazuje właściwie. Czy miał ktoś taki problem lub ktoś wie jak go rozwiązać to proszę o podpowiedź jak go rozwiązać.
-
Przez emtecc
Jestem świeżym użytkownikiem Proximy 100 i na razie nie wiem o niej za dużo a już przytrafił mi się problem w postaci braku reakcji na opadanie podnośnika. Ciągnik nie ma nic zaczepionego na TUZie, ramiona ani drgną uniesione na max. Przekręcanie regulacją szybkości opuszczania i reakcji podnośnika nie daje żadnych efektów.
Jak to odblokować?
-
Przez emtecc
Witam, na liczniku znikły wyświetlenia prędkości podczas jazdy. Ostatnio jeszcze wyświetlała się prędkość, po czasie spadała na chwilę do zera, znów rosła. Teraz cały czas wyświetla zero.
Na zwolnicy znalazłem czujnik. Jak sprawdzić jego sprawność? Gdzie jeszcze szukać?
-
Przez ClaasDominator
Witam koledzy mam pytanko przestał działac wskaznik paliwa (jak przekrece kluczyk to wskazówka idzie na caly zegar) Zetor Forterra 9641. moze ktos ma jakies pomysły i podpowiedzi jak to naprawic . Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki i rady...
-
Rekomendowane odpowiedzi
Zetor Proxima 100 2013r - podnośnik nie chce opaść
Czytaj dalej »
Zetor Major 3011