Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem w trakcie zniw i w. tym roku glosno pracuje hydraulika podkreslam wszystko pracuje dobrze nawet jak olej goracy ale podczas koszenia na wysokich obrotach a nawet jak sie nie kosi tylko jedze na pelnym gazie to tak wyje hydraulika w kabinie ze az glowa boli po dluzszej pracy co to moze byc waszym zdaniem ? bizon z056 z roku 84 na sprerzynach
Opublikowano

Pierwsze co to podłącz manometr do gniazda hydrauliki na wyjściu do hedera . Ja bym obstawiał że za duże ciśnienie w układzie masz . A jak tak jest to może Ci jakaś rurka strzelić.lub wąż i nawet może się skończyć pożarem jak poleci olej tam gdzie nie powinien ...

Opublikowano

w rozdzielaczu masz . Z tyłu w dwusekcyjnym i trzysekcyjnym . Jeśli one nie będą w porządku to rozdzielacz walnięty . Tam jest śruba blokująca która blokuje regulację ciśnienia ale mimo wszystko może się ciśnienie przestawić (wiem z praktyki) . Może być bez zacięty któryś z nich . ja miałem problem z dwusekcyjnym

Jeśli Ci pompę rozszczelniło to już wtedy miałeś problem z wysokim ciśnieniem i Ci oringi wywaliło w pompie . założyłeś świeżą pompę i problem z wysokim ciśnieniem się spotengował . Na 100 Procent masz za wysokie ciśnienie . tylko trzeba znaleźć powód

Albo przy wymianie pompy wpadło Ci coś do obiegu i zatrzymało się na zaworze, powodując że jego zablokowanie . Musisz szukać. Daj znać jak coś !

Jedno jest pewne . nie wyjeżdżaj w pole póki tego nie zrobisz. Mi pompę jedną za drugą wysadzało, rurki, węże, a na końcu rozdzielacz mi rozsadziło .

Opublikowano

ale pampa byla od nowosci i juz slabo podnosila heder itd. na niskich obrotach zamiast heder do gory to do dolu opadal. s co ty na to a moze dzielnik strumienia uszkodzony ???

caly czas kosze 50godz juz na tym wyciu zrobione

na rozdzielaczach jeszcze blaby orginalne od zaworow.

Opublikowano

w tej chwili na sto procent nie jestem pewny ale coś około 150 bar powinien mieć. bo tak chyba 10 bar mniej na motowidła jest itp. ale to nie ma większego znaczenia. jak 150 będziesz miał to będzie dobrze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez k1rum
      Witam chciałem dzisiaj wyjechać w Pole ale bizon nie chce odpalić. Przy wciśnięciu rozrusznika nie kreci kołem zamachowym tylko słychać takie "pstrykanie". Akumulatory naładowane, zaraz jeszcze spróbuję podkręcać kable może w tym jest problem. Nie wiem czy wymieniać cały rozrusznik czy tylko wyrzutke, z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez Ukson
      Wał napedu podsiewacza, lewa strona koło blaszane, prawa koło pasowe do wytrzasaczy. 
      Pytanie, jak osadzić łożysko prawe na tym wale? Według katalogu osłona 35mm (wewnatrz),ta plastikowa, dojdzie tylko do rantu gdzie 35mm przechodzi w 40mm - tak jak na zdjeciu. Jak osadze do osłony to łożysko bedzie około 1cm od rantu. Na wale widze, że jest "obtarte" tak jakby oslona chodziła za rantem po 40. Nie przyjrzałem sie wczesniej jak to tam bylo. Po starych osłonach widze, że nie ma tam takiej żeby weszla w obudowe łożyska i jeszcze na wał na tą cześć gdzie jest 40mm.
      Potrzeć po katalogu to osłona do rantu z minilanym luzem, a łożysko wtedy tak, jak obudowa z tą plastikowa obudowa to wypozycjonuje.
      Dodam, że piasta koła blaszanego była na równo z końcem wału, a koło pasowe po drugiej stronie osadzone głebiej tak, że wał wystawał za rant koła 2cm.
      Mam wrażenie jakby wcześniej to było złożone za bardzo w prawo, to znaczy wał przesuniety za bardzo w prawo względem reszty.

• Przez Wopl
      Mam do wymiany sprzęgło na gardzieli. Teraz nie wiem jak najszybciej to rozebrać.
      Szybciej będzie wyjechać całą gardzielą czy odkręcać te kątowniki?
    • Przez bizonio
      dzień dobry jakej firmy  klimatyzacje do bizona z056 polecacie i czy lepsza wodna czy elektryczna ?
    • Przez ARTI2019
      Cześć, post z zapytaniem czy wie ktoś gdzie można dostać częsci do przystawki Rolmako chodzi mi o części do lewej kosy zaznaczone na czerwono na zdjęciu, Lubelskie Podkaprackie a najlepiej przez internet 

• Dodaj nową pozycję...
v