Skocz do zawartości

Claas Arion 420 czy New Holland T5.100 EC

Grzesiu95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich  stoję przed wyborem zakupu nowego ciągnika. Pod uwagę biorę dwa modele:

New Holland T5.100 Electro Command - 225 000 netto

Claas Arion 420 CIS - 245 000 netto

Wyposażenie podobne: przedni tuz, przedni WOM, rozbudowana hydraulika, amortyzowana os, amortyzowana kabina, fotel pneumatyczny, zaczep automatyczny, dodatkowe oświetlenie itp.

Ciągnik  będzie głównym koniem pociągowym w 40 hektarowym gospodarstwie.Większość pracy jaka będzie wykonywał to siew agregatem uprawowo-siewnym, praca z rozrzutnikiem obornika, praca z prasą, orka.

Czy warto dopłacać do claasa? jakies opinie użytkowników?

mam nh t5.100 fajny zgrabny ciągnik pomocniczy, super widoczność i skręt, w miarę przyjemna skrzynia tylko rewers trochę niedomaga moim zdaniem pomimo kalibracji (trzeba wezwać serwis niech działają), jeśli ma być głównym koniem to tuz jest konieczny ponieważ ma dość dugie ramiona tylne i pomimo masy ciągnika ponad 5t to ciężar 1500kg na podnosniku unosi mu przód w górę, jeśli masz jakieś pytania to mogę ci wysłać nr

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcin46
      Witam chciałbym zapytać użytkowników ciagnika valtra n92 lub n101  jak wam się te traktory sprawują myślę nad zakupem takiej valtry lub w grę wchodzi jeszcze deutz fahr k410 lub k420 proszę o oponie ciągniki będzie oczywiście używamy  miałby być głównym koniem pociągowym na mniejszym gospodarstwie miałbym pracować w zestawie na hydropaku 2.7m agregacie talerzowy 2.7m i pługu 4skibowym obrotowym  plus transport 
    • Przez Rolan26
      Dostałem dofinansowanie w programie wsparcie małych gospodarstw na zakup ciągnika. Ogranicza mnie moc 90 km no i oczywiście cena. Dofinansowanie nie zależnie od ceny ciągnika to 100 tys.  Oczywiście resztę muszę dołożyć.  Nie chcę wchodzić też w kosmicznie drogie marki w tych realiach ekonomicznych. Jak uważacie  jaką markę wybrać aby mieć najmniej problemów. Będzie to główny koń pociągowy. Areał 20 ha.  
    • Przez grzesiu1973
      Witam, czy ursus 3110 to jest ciągnik ursusa, czy tylko składny w Ursusie.
       Napiszcie co o nim sądzicie .
    • Przez Patryszka
      Witam ma ktoś z was forda 6610? 
      Chciałbym coś kupić do 35k z napędem. I właśnie zastanawiam się nad tym fordem 80km turbo. 
      Ma ktoś z was ? Jakieś opinie ?
      Dzięki 
    • Przez Marec
      Panowie mam dylemat nad ciągnikiem jaki byłby lepszy ford 7710 czy case 844 XL oczywiście z przednim napędem chodzi o spalanie ale też o części. Dziękuję 😊 
  • Dodaj nową pozycję...
v