Skocz do zawartości

hamulce legend

Bananek

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
witam, chlopy pomozcie! po pol godziny pracy moim landini legend hamulce znikaja. pedal wpada w podloge, pompki nie tlocza plynu. co ciekawe po krotkim postoju, jak wystygnie hamulce wracaja, ale nie sa idealne. rano, kiedy ciagnik jest zimny, hamulce jak zyletki. czy macie jakies pomysly? bo ja juz nie. uklad niezapowietrzony. czy pompki moga tracic szczelnosc od goraca? przechodzi pod nimi rura od tlumika.

aktualizacja: przy spietych pedalach hamulców jest tak jak pisałem wcześniej: na zimno - zyletki, po rozgrzaniu - pedały lecą w podłogę. po rozpieciu pedałów: prawy chodzi lekko, ale hamuje. lewy - mogę na niego stawać całym ciężarem ciała, a on ani drgnie. idzie dopiero po ponownym spieciu pedałów. co to za czary?

Problem byl taki ze sprzeglo 

powoli zaczelo sie slizgac . Do tego po okolo 30 mtg nie moglem wbic biegu ani zatrzymac ciagnika po nacisnieciu sprzegla. Wymiana mechanik stwierdzil tylko tarcze  a docisk zostal stary.wiec tak zostalo tulko wymieniona tarcza tez na luk 850zl. Slizgac sie przestal ale jak chce wbic bieg to ciagnie i cierzko wchodzi. Stara Tarcza byla luka i docisk tak samo pewnie juz byly wymieniane na kole zamachowy brak jakich kolwiek oznaczen. Normalnie d*pa w amg za docisk z tarcza 3600 a kolo ponad 5000 zimeringi lozysko oporowe wycena prawie 10000 kolana sie ugiely. 

w ciagniku zawsze jak robilem sprzeglo to kolo zamachowe do stoczenia bo na bank jest nierowne i tak samo docisk. Czasami bylo tak ze zamach mial kilka mm nierownosci i po zalozeniu nowej tarczy by byly jaja. 

Co do hamulcy jak masz oryginalnienolej a wlales dot4 to mogles sobie zalatwic gumki na pompkach jak i cylinderkach.

Btw masz wyjscie na hydrauliczne hamulce na przyczepy bo na tym module od tych ham. tez jest odpowietrznik a i rownie dobrze moglo w nim uszczelnienie strzelic....

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tobiasz19964
      Witam. W pobliżu mojego miejsca zamieszkania na sprzedaż wystawiono Landini Vision 105 sprowadzony z zagranicy  2007 rok, 6300 mth posiadający 99 koni mechanicznych. Ciągnik jest w ładnym stanie wizualnym i technicznym  turbina założona została nowa poza tym jak go zapale i zostawię rewers w pozycji neutralnej zaczyna jechać do przodu ale to chyba od zimnego oleju gdyż stoi na dworze( znajomemu w NH też tak robi i twierdzi że od zimna olej..) Za ciągnik żąda 65000 złotych. Niestety w mojej okolicy nie ma żadnego Landini a opinie na temat tych ciągników są podzielone. Moim zdaniem za tą cenę ciągnik jest interesującą propozycją. W związku z czym chciałbym zapytać o obiektywna opinie na temat tego ciągnika bądź marki Landini. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    • Przez Damian54
      Witam. 
      Mam problem z hamulcami w przyczepie (hamulce dwuobwodowe). Gdy podepne ciągnik (MF 6150) hamulce w przyczepie się blokują ale gdy nadepne pedał hamulca hamulce w przyczepie puszczają. Jaka jest przyczyna tego zjawiska i jak to naprawić? Z góry dziękuję za odpowiedź 
    • Przez Grabos1981
      Witam. Co sądzicie o założeniu do Landini Legend 115 turbosprężarki?  Wiem że są tu inne korbowody i tłoki jak w modelach oryginalnie uturbionych ale myślę że silnik spokojnie wytrzyma parę koni więcej. Na początek starczyło by jakby było z 15Km więcej. Rozgłądałem się za czymś większym ale kolejny ciągnik na podwórku to chyba będzie już przesada. A za tego nikt mi się da tyle ile w niego doinwestowałem.
    • Przez tomekviki2
      Witam,mam pytanie czy ktoś z was posiada taki traktor ,prosiłbym o opinię.
    • Przez Galancik
      Czesc Panowie nie dawno nabylem cignik john deere 6310 tylko jeszcze duzo o nim nw wiem mam pytanie w sprawie pedalu Hamulca jak wciskam hamulem jest on twardy i wypycha mi go i chodzi na dodatek pompa hydraliczna i chcialbym jakas te pompe wylaczyc ale nw jak mieliscie podobne przypadki? z gory dzieki za odpowiedz
  • Dodaj nową pozycję...
v