Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

yacenty

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Nie widziałem jeszcze pługa żeby się obracał górą,ale się da tak zrobić w niektórych ale to nie fabrycznie tak jest,ale powiem ze lepiej jak by się górą obracali ale tłok siłownika ma moc na wypychaniu a jak się zmieni żeby górą to mus mieć moc w ciągnięciu i z tym tłoki mają problem.

Edytowane przez Gość

10 godzin temu, MF675ursus napisał:

Jakby przykuć do paszowozu zamiast c 360,to wygląd bajka.a jeszcze ze 2-3 tysie wyrwać,to i w cenie przodek, Przy tym kręcibadylu,komfort zbędny,a że błotnika nie ma,mniej będzie o kapotę,krowę czy ścianę czepiał😉

2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Tylko znowu gorzej z ramieniem do wału bo trzeba dawać trójniki i regulatory żeby najpierw składało się ramie a dopiero później pług się obracał a o packomacie już można zapomnieć

kolega ma kv 4 vario z ramieniem do wału i nie składa ramienia, a obraca góra

3 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Nie widziałem jeszcze pługa żeby się obracał górą,ale się da tak zrobić w niektórych ale to nie fabrycznie

to jest opcja fabryczna, przestawiasz tylko korbowód obrotu o 180 stopni 

2 godziny temu, Pigmei napisał:

Znajomy ma  kv obracający się górą jak na filmiku i  to takie wygodne nie jest, o ile w standardowym możesz zaryć kółkiem przy obrocie, o tyle tu ryją odkładnice i częsta ich wymiana się po prostu zdarza :ph34r:

Mi się wydaje ze nie masz racji bo jak masz pług rozstawiony na 2m to tył pługa się podnosi na 2m podczas obrotu a dołem tył pługa opada 2m nawet z vario czy liniowaniem składa się połowę bo przeważnie z 20 na 10 cali czyli ma 1metr do dołu i metr jeszcze zostaje pod spodem miejsca ot taka matematyka.

9 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/konstrukcja-stalowa-ocynkowana-8x9-6-magazyn-hala-wiata-garaz-warszta-CID3-IDBU36g.html#position=8&page=0

Pany co myślicie o tej konstrukcji, cena chyba dobra tylko wydaje mi się to wszystko strasznie cienkie jak myślicie?

Dać blachę z wysokim trapezem i blacha wzmocni.Taka na bizona może być jak nie za krótka.

Edytowane przez Gość

Dnia 5.11.2019 o 10:31, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Panowie proszę o poważne podejście do tematu to nie żarty  🤔🙄

Jako że ciągle szukam pomocnika dla mojej dwunastki i godziwego zastępcy najwspanialszej sześćdziesiątki. Tak, tak nie pomyliłem się, najwspanialszej w kategorii ,,ból głowy po całym dniu pracy''.😀😂  Rozmyslałem nad tym całą noc i wpadłem na cudowny pomysł. Ze względu że cały zachód się sypie z tego co widać i słychać na forum, zaczynając od Jasia naszego forumowego szefa skończywszy na jakimś innym zachodnim nowym ulepie. Zdecydowałem że zostanę prawdziwym patriotą i wezmę przykład z @Rolnik1873 i kupię ursusa 4514 🤔

Rysiu co o tym myślisz ?

Pany a tak bardziej poważnie to idzie dostać jeszcze części do tych ursusów 

https://m.olx.pl/oferta/ursus-mido-6824-CID757-IDBYAda.html#position=4&page=1

Ja mam ursusa 4514 z 2003r i jeszcze nic w nim nie robiłem a chodzi w turze ok 4500mth ma, jak całe zielastwo takie same to czemu nie,rożni na pewno się osprzętem z chińskiego plastiku podobno.

45 czy 53 to Ferdki tak naprawdę, nie wiem jak teraz ,może to całkiem inna konstrukcja, jakaś własna ursus owa.

Edytowane przez Gość

32 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Mi się wydaje ze nie masz racji bo jak masz pług rozstawiony na 2m to tył pługa się podnosi na 2m podczas obrotu a dołem tył pługa opada 2m nawet z vario czy liniowaniem składa się połowę bo przeważnie z 20 na 10 cali czyli ma 1metr do dołu i metr jeszcze zostaje pod spodem miejsca ot taka matematyka.

Napisałem jak wygląda praktyka z takim pługiem :) bo nie zawsze orzesz na równych i twardych kawałkach, a odkładnica long niczego nie ułatwia zwłaszcza gdy jest podczepiony do zetora forterry który  jak wiadomo podnosi nieco niżej od większości zachodnich.

Po prostu pierwsza odkładnica narażona jest na uszkodzenie w czasie obracania, nie ostatnia  :P

Edytowane przez Pigmei

Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/konstrukcja-stalowa-ocynkowana-8x9-6-magazyn-hala-wiata-garaz-warszta-CID3-IDBU36g.html#position=8&page=0

Pany co myślicie o tej konstrukcji, cena chyba dobra tylko wydaje mi się to wszystko strasznie cienkie jak myślicie?

Sam się nad taką zastanawiałem, ale u mnie w firmie jest coś takiego i ta kratownica na dachu siada, pospinali to linkami w środku bo się rozchodziło pod naciskiem śniegu czy oporem jaki stawiała dla wiatru. Kratownica jest z profilu 30x30x1.5 i to jest dawane niby co 4 metry więc szału nie ma, to już lepiej w tej ceni postawić drewnianą przykrytą blachą 😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez sintia
      Získání dokumentů EU, pasů, občanského průkazu, řidičského průkazu a lodního průkazu je s naší pomocí snadné. Nabízíme rychlou a efektivní službu, díky které získáte dokumenty, které potřebujete, během okamžiku. Kontaktujte nás https://continentaldocs.com/cs/
      Telegram: @ChooseAn
        E-mail: minskoert@gmail.com

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez Nikkallo
      Co w obecnych czasach jest lepszą opcją? Najem długoterminowy auta czy jednak jego zakup? Mam obecnie dylemat, chcę kupić samochod. Mam 100 tysięcy gotówki (mam świadomość, ze przy obecnych cenach samochodów nie kupię niczego naprawdę konkretnego).
      Obawiam się, że już przy wyjeździe z salonu auto sporo straci na wartości. I po kilku latach eksploatacji będzie warte 50% tego co zapłaciłem.
      Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v