Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zapytać o jak wywołać błędy w ciągniku jd    6920s  maszyna nie jest moja tylko starszego sąsiada mam instrukcje obsługi

pytam bo było robione parę napraw mechanicznych i odłączane były kostki nic  się z traktorem nie dzieje ale chce pokasować ewentualne błędy  postępuje zgodnie z instrukcją a błędy się nie wyświetlają  co robię nie tak nie miałem dużo do czynienia z tą marką z góry dziękuje za pomoc.

IMG_0021.jpg

Opublikowano

Po prawej stronie kiery masz „cycka”, nim wchodzisz w menu kodów, łopatką kierunków przerzucasz podmenu, wyżej wchodzisz długimi, a kasujesz awaryjnymi. Proste jak *****... 😉 Dziwi mnie troche to, że mając taki nick, nie wiesz tego ;-)

Opublikowano

Witam Dzięki za szczerą odpowiedz choć trochę złośliwą :) .  Właśnie o to chodzi że ta kombinacja dźwigni nie działa a traktor pochodzi od handlarza więc można się spodziewać wszystkiego dlatego muszę sprawdzić ten przełącznik. A  elektroniką w maszynach rolniczych zajmuję  się z przypadku mieszkam  na wsi.

Opublikowano

Teraz do tej Twojej instrukcji rzuciłem okiem. Nie wiem jaką masz akurat wersje tego ciągnika, ale we wszystkich, które spotkałem był oprócz włącznika tego od wycieraczek, taki mały przełącznik, którym się do menu wchodzi.