Skocz do zawartości

Kabina w Bizonie

PronarekP5

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Dla mnie dużą wadą kabiny jest to gdy wracasz z pola w nocy i na zakurzone szyby zacznie padać deszcz. Gdy jest sam kurz to jeszcze da się wytrzymać, ale jak zacznie padać to masakra. Dwa lat temu jeździłem rekordem a teraz 56 bez kabiny u taty jest lepiej, tylko źle się jęczmień kosi.

A tak w ogóle to jestem nowy i jeszcze nie obeznany i chciałem spytać czy wie ktoś ile kosztuje chłodnica do 56 tki.

Ja mam Rekorda z kabiną całe żniwa młócę z zamkniętym oknem i drzwiami, jest ciepło pracują dwa wentylatory i da się wytrzymać. W zeszłym roku było w kabinie ok 40 stopni ale ja to wolę niż kurz w oczy.

Do domu człowiek wraca "czysty" nigdy nie pracowałem na kombajnie bez kabiny ale uważam że jest to masakra (zależy jeszcze jak wiatr pasuję.

Takie jest moje zdanie.

A ja mam dwa Z056, jeden bez budy a drugi z buda.

-Z056 bez budy: napewno się lepiej kosi bez kabiny bo lepiej widzisz i lepiej słyszysz kombajn ale jeżeli kurz dmuchnie to nie ma czym oddychać ale jak wiatr dopisze to jest wspaniale.

-Z056 z buda: Napewno mniej kurzu ale za to gorąco, jak zamknie sie okno i drzwi to sauna nie do wytrzymania.

A trochę poza tematem, wie ktośczy można gdzieś kupić oryg. zestaw klimatyzacji do BIZON'a???? Były montowane w tych nowych rekordach i czy mozna to kupić w Płocku??????

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Lukecki
      Witam użytkowników, 
      Zakładam temat, gdyż chcę się trochę dowiedzieć o tym kombajnie, jednak w internecie nie mogę znaleźć jakichkolwiek rzetelnych informacji. Słyszałem o mankamencie w postaci zagrzewania się silnika w czasie pracy, chciałbym się dowiedzieć jak często to się zdarza.  Również chce zaczerpnąć nieco informacji o typowych usterkach. Z góry dziękuję za info i pozdrawiam 
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Bonex157
      Cześć,
      Chcialbym sie zapytać Was ile waży kabina puszka/orzeszek z szybami i bez
    • Przez Rafał11
      Witam, mam takie pytanie jestem młodym rolnikiem i jeszcze nie mam doświadczenia w obsłudze kombajnu i chciałbym się dowiedzieć czy da się sprawdzić stan skrzyni biegów bez rozbierania. Wiem jakie te skrzynie są w bizonie  i chciałbym sprawdzić czy w trakcie żniw się nie rozsypie. Z góry dzięki za pomoc.
    • Przez Rolniczek95
      Witam Moje pytanie brzmi jak sprawdzic sprawnosc akumulatorow hydraulicznych? Zwazylem jeden i 3.2 kg a drugi 3.8 kg i tez chcialbym sie zapytac czy ten ciezszy nadawalby sie jeszcze do uzytku bo na tabliczce pisze 4kg ?

• Dodaj nową pozycję...
v