Skocz do zawartości

Deszczownia Nettuno czy Ocmis?

Zenek88

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Mialem okazje niedawno rozmawiac ze sprzedawca nettuno to twierdzil ze jakosciowo jest to samo co ocmis i zachwalal je a są sporo tansze ale jak jest naprawde nie mam pojecia... Fajnie gdyby jakis uzytkownik nettuno sie odezwal.. Bo ocmis ma dobra opinie od lat 

Edytowane przez Kamilek1

8 godzin temu, kamil41 napisał:

Nettuno porazka,  duzo delikatniejsza deszczownia, mniejszy beben, problemy z nawijaniem weza,  komputer czesto blednie wylicza czas, mam obie i ocmis tez nie jest idealny Ale duzo lepiej wypada w tym porownaniu

A co sadzisz/ sadzicie o casella lub rm badz irrimec.? Albo jaką z tych tańszych nowych polecacie ? Czy warto zastanawiac sie nad uzywanymi? Bo to spore ryzyko ze cos bd nie tak bo kto sprzeda dobra deszczownie ? Praktycznie nikt bo zawsze gdzies sie przyda...

Edytowane przez Kamilek1

A ktora bys kolego polecil z tych deszczowni ktore posiadasz pod względem jakosc/cena? I czy warto rozważać tez uzywany sprzęt?

29 minut temu, kamil41 napisał:

Osobiscie nie mam RM ale jest kilka w okolicy i wlasciciele zadowoleni.  Ocmis nie ma nic wspolnego z Nettuno, przepasc jest pomiedzy tymi deszczowniami na korzysc ocmisa 

Edytowane przez Kamilek1

RM też wydaje się nieglupia A i cenowo chyba przystepna. A jeśli chodzi o sprzęt używany to niby tam nie ma co się popsuć ale zawsze nową to nową. Ja szukam 75/ na 400 bądź nawet 440 i niestety takiej używki nie ma. Więc raczej nową pozostaje. A jeśli chodzi o agregat prądotwórczy. Czy ktoś używa leyland 4 cyl?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez przemekuliski
      witam
      stoję przed zakupem przyczepki, najlepiej 1 oś z resorem lub 2 osie (poniżej 5tys)
      Niewiadów resor 263cm
      Neptun 236 resor
      Fracht 2,5 resor
      Temared pro 2 osie
      Czy są użytkownicy tych przyczep?

• Przez Bartek72511
      Witam . w związku , że zwiększamy areał zasiewów facelii u siebie i w okolicy , zaczynamy rozglądać się za jakimś petkusem . Na razie czyścimy wialnią sitową , jakość jest super ale brakuje wydajności bo realnie można przyjąć, że wylatuje nam około 150 kg czystego materiału na godzinę . Zacząłem przeglądać na olx petkusy , jednak jest sporo modeli , 523,531,541 itd i z tego co widzę to nie leci to jakoś po kolei , w sensie 541 wygląda na mniejszy od 531 . Szukałem w internecie informacji ale nie mogę nic znaleźć o parametrach poszczególnych modeli . Który model jest największy ? Czy do drobnonasiennych używacie dryjerów czy nie ? jaka jest realna wydajność tak jak w przypadku facelii ? który model będzie najlepszym wyborem ?
    • Przez PaintballKuleszewo
      Mam samo ramię do koparki białoruś, to na pojedynczych siłownikach.  Tam podobno są dwie pompy zasilające, tylko nie wiem jakie. Stąd pytanie, jakie tam są pompy hydrauliczne, wydajność l/min i ciśnienie robocze? Czy jedna jest odpowiedzialna za obrót i rozkładanie podpór, a druga za kopanie, czy druga to przedni spychacz? Jakie silnik daje obroty? Chce to przerobić na chwytak stacjonarny i musze jakoś dobrać pompę i silnik 380v, żeby to ruszyć, a nie mam pojęcia co tam było.
    • Przez koszos1
      ogólnie ładowarki w ładnym stanie, w podobnych pieniądzach tylko nie wiem która bardziej bezawaryjna Manitou czy JCB? pomożecie???
  • Dodaj nową pozycję...
v