Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, malorolny121 napisał:

Jak caly skład  stoi na wadze to nic nie zrobi ale jak przyczepa  stoi za wagą , to wtedy cuda zrobi .

No wtedy to nie tylko kilogramy ale tony uciekają

58 minut temu, kowal1108 napisał:

U Ruskich już pryszczyca i utylizują stada krów. Tylko czekać jak u nas się pojawi. 

O widzisz.tylko czekać aż przyjedzie z cielakami z Estonii Litwy Łotwy

Bambry do okoła to bym kupił że dwa z pryszczyą🤣 wjakim promieniu od ogniska tłuką bydło?

18 godzin temu, soltys48 napisał:

Wiemy wiemy

Dlatego osi już nie bierze ,wnioski sami sobie wyciągnięcie 

Aaaa i kwit nie był od lekarza tylko info z firmy

Sołtys chciałbym zobaczyć ten dokument od firmy a nie od lekarza - większych bzdur dawno nie słyszłałem. 

Co do certyfikatów - certyfikaty dla nich robi PFHiPBM.  Sprzedaliśmy tam prawie 1 500 sztuk w ubiegłym roku i wiem jak ta firma funkcjonuję w obszarze skupu bydła. I niestety skłonności do mitomanii niektórych z Was są przerażąjące.

Jeśli ktoś chce tam sprzedać bydło i uzyskać dobre ceny proszę o wiadomośc na priv , pomogę. W ubiegłym tygodniu sprzedane krowy LM , 8 sztuk  , wszystkie + 360 kg   WBC , klasa U po 12,00 zł netto.

6465 napisał:

Znajomy kupił wagę taką płytę elektroniczną,  postawił w stodole.  Przyjechał handlarz po byka ten jak wyprowadzał przeprowadził przez swoją wagę.  Zgodzili się na cenę ważą na wadze handlarza i różnica 70kg.  A kumpel otwiera stodołe i mówi że płacisz za kila z mojej wagi.  A ten dobra ok. Dobrze że masz wagę bo w mojej coś się zawiesza,  a nawet nie wiedziałem. 

a co miał się przyznać że chciał oszukać na wadze? Ostatnio miałem podobną sytuację tyle że z cielakiem ważony wcześniej na mojej nassał się jeszcze a później na wadze handlarza -7kg.

Dnia 30.01.2020 o 18:24, Mikruss napisał:

Placi bardzo szybko, jak potrzeba na drugi dzien, waga swoja lub ogolna. 

Do tej pory wozili glownie do B. spod Jarocina chyba nawet 150 szt dziennie ale slyszalem ze z powrotem na poludnie wożą bydlo.

no i na ogólnej 50 gr mniej daje niz  na swojej nie wiem dlaczego

• Haha 2

21 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

A ktoś ci karze do nich sprzedawać ? U nas jest do nich sprzedawane bo do skupu jest 10km i przyjadą po każdą sztukę nie ważne czy 900kg byk czy 300kg zdechlak 

zdechlaki to u nich na bakutil a na wydruku 1pln plus vat czyli1.08

Panowie, skończcie już opowiadać te historyjki rodem spod GS-u... Bo mnie dziadkowi nawet głupio się robi... Wszyscy chojraki, a policzyć nie umiecie, że hodowla to największe g...o, jakie może być... Mam 2 lata do emerytury i żałuję jednak, że bawiłem się w hodowlę😡😡😡 Brat z synem wszystko posprzedawał w latach 90, postawił tylko na ziemię i stoi lepiej ode mnie 😂😂😂 Cieszę się, że Bratu idzie dobrze, ale po hodowli zostały mi tylko budynki i chory kręgosłup. Taki biznes zrobiłem... A co niektórzy tworzą tu kółko wzajemnej adoracji. Siedzą na forum, a dziadki w oborze😡😡

28 minut temu, WiesławZetor napisał:

Panowie, skończcie już opowiadać te historyjki rodem spod GS-u... Bo mnie dziadkowi nawet głupio się robi... Wszyscy chojraki, a policzyć nie umiecie, że hodowla to największe g...o, jakie może być... Mam 2 lata do emerytury i żałuję jednak, że bawiłem się w hodowlę😡😡😡 Brat z synem wszystko posprzedawał w latach 90, postawił tylko na ziemię i stoi lepiej ode mnie 😂😂😂 Cieszę się, że Bratu idzie dobrze, ale po hodowli zostały mi tylko budynki i chory kręgosłup. Taki biznes zrobiłem... A co niektórzy tworzą tu kółko wzajemnej adoracji. Siedzą na forum, a dziadki w oborze😡😡

Wiesz co hodować a hodować też różnica. Każdy ma swój rozum a każdy kalkulator inaczej liczy. Nie opłaca Ci się? Nie rób. Kto Cię zmusza??? Ale umoralnianie jak ksiądz z ambony to sobie między bajki włóż i kończ Waść

• Thanks 1

Kentar ma teraz kaca moralnego , heheheh Myslał ze jest pozytywnym wojownikiem a pobożny Kanalia mu uświadomił ze jest łajza i smoła już jest szykowana na jego zgniłą handlarską duszę))))))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v