Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

Bo nasze państwo chroni oszustów i złodziei, jak w tym dowcipie: przychodzi koleś do adwokata- oskarżają mnie ze ukradłem milion złotych- a ukradł pan czy nie? Bo to dwie różne sprawy.

ukradniesz 1000 idziesz pierdziec w pasiak, zapalis skręta i Cie złapią idziesz pierdziec, zajebiesz 10-20-30 milionów złotych jestes niepoczytalny i wolny- masz czym sie dzielić z innymi.

• Like 1

Dnia 28.04.2020 o 21:59, tajwan1986 napisał:

może ktoś mi wyjaśnić fenomen bo troche nie wiem do konca o co chodzi.w telewizji trąbią że susza, ze bedzie pandemia głodu,że w sklepach ceny mięsa, produktów mlecznych w góre idą a u nas wszystko do dołu.handlarze bredzą coś że eksport nie idzie a ja się pytam co Ci ludzie jedzą teraz co jedli wcześniej nasze mięso?gówno prawda ze nie ma eksportu tylko w obecnej sytuacji mają czym się podpierać żeby tanio kupić.sprzedałbym pare byków bo juz mają ok 22 miesiące ale nie po tej cenie gdzie jak pytałem max 7 zł za zywca.na brak paszy narazie nie narzekam i będe trzymał jesli trzeba do 30 miesięcy, może wkoncu pojdzie cena do góry skoro taki głod na swiecie panuje czy ma panować

Pare lepiej pchnij na wypadek gdyby mniało być gorzej.... Taki rok był, że żyto skoczyło na 700 w skupie. Na drugi rok było po 500 i taki mądrala mówi ja za 500 nie oddam i zostawił. Na następny rok było po 300. Wszyscy kosili mokre (taki rok) a tu jeden "mądry" z suchym przyjechał i to ten co za 500 mówi nie odda. Oj długo czekał żeby sie rozładować jak szło mokre. Cieszmy sie, że ktoś odbiera bo różnie może być.

2 godziny temu, dzikiWschód napisał:

witam orientuje się ktoś ile płacą i czy wogole biorą bydło jakieś zakłady w okolicy wierszyki łuków? Czy sokolow przyjedzie 200km po 7 byków po ok 750kg?

Sadze, ze sokolow odbierze Ci 7 sztuk bez problemu, polacza transport z innymi osobami po trasie/ okolicy.

Aczkolwiek patrzac ceny byka na sokolowie to tego byka ODDASZ, nie sprzedasz. :P

• Like 1

właśnie tego się boję a do tego mogę sprzedać je ok 15 maja bo włożyłem je do dopłat w tym roku a czuje że duża część tak zrobiła żeby jeszcze parę gr zarobić a po połowie maja zaczną sprzedawać i cena pójdzie jeszcze bardziej w dół

Kentar napisał:

Sadze, ze sokolow odbierze Ci 7 sztuk bez problemu, polacza transport z innymi osobami po trasie/ okolicy. Aczkolwiek patrzac ceny byka na sokolowie to tego byka ODDASZ, nie sprzedasz. 

A ile teraz plac i sokolow ?

8 godzin temu, komizmo napisał:

Tak tak. Jak słyszę takie pierdolenie to mi się nóż w kieszeni otwiera. "Przyjado, zabioro , zapłaco"  nic tylko się cieszyć że bydło odbierają. A że prawie gratis to nic. A że nie zapłacą czasem? No trudno. Nie pieprz takich farmazonów

I zaś mądrala sie trafił. Ja pisze z życia wzięte już sie nie pamięta jak Lepper zboże wysypywał. Węgiel z całego świata zwożą jakby u nas mało było. Wołowiną sie dławimy dość, że jeszcze z jakiej ukrainy nie nawiozą byków z Czernobyla. U nas wszystko możliwe. Poczekaj będzie lepiej jak pracownicy zakładów mięsnych na covid 19 zaczną chorować. A może wirusa nie ma? Grunt, że zaczeło padać.

• Like 1

9 godzin temu, grey6 napisał:

Pare lepiej pchnij na wypadek gdyby mniało być gorzej.... Taki rok był, że żyto skoczyło na 700 w skupie. Na drugi rok było po 500 i taki mądrala mówi ja za 500 nie oddam i zostawił. Na następny rok było po 300. Wszyscy kosili mokre (taki rok) a tu jeden "mądry" z suchym przyjechał i to ten co za 500 mówi nie odda. Oj długo czekał żeby sie rozładować jak szło mokre. Cieszmy sie, że ktoś odbiera bo różnie może być.

ja pier..le ! mam nadzieje że jesteś handlarzykiem i dlatego takie głupoty piszesz JEDZ DO DILERA MASZYN I DAJ ZA CIAGNIK MU 100 TYŚ BO TAKI KOSZT WYPRODUKOWANIA I POWIEDZ ZEBY SIE CIESZYŁ ,ZE KTOŚ ODBIERA A PÓŹNIEJ JEDZ TYM CIAGNIKIEM NA SERWIS I DAJ 400 ZŁ i powiedz im aby sie cieszyli ze serwisujesz Z rolnictwa w polsce zyje kilka milionów ludzi ,a jak cos pier...ie to zawsze my(rolnicy) tracimy i jak kolega pisze mamy sie jeszcze cieszyć!!! 

Edytowane przez marijusz

Ło ja pierdacze @marijusz coś Ty naskrobał🤔

9 godzin temu, dzikiWschód napisał:

sory słownik w telefonie, miało być wierzejki albo właśnie łmeat łuków, orientujesz się @sołtys jak placa?

Za swojej kariery tam nie oddawałem

7 godzin temu, AdamRo napisał:

Kentar, masz 11 na Tarnowie

Duży ma

6 godzin temu, Kentar napisał:

Do wczoraj mialem 11,20. Ale nie oddaje tam bykow.

To mały nie Jesteś 🤫

• Like 1

19 godzin temu, komizmo napisał:

Tak tak. Jak słyszę takie pierdolenie to mi się nóż w kieszeni otwiera. "Przyjado, zabioro , zapłaco"  nic tylko się cieszyć że bydło odbierają. A że prawie gratis to nic. A że nie zapłacą czasem? No trudno. Nie pieprz takich farmazonów

dokładnie ,my jedziemy kupic opryski ,części to wyjdz bez zaplacenia a tu brak slow , dziwki teraz lepiej się szanują,,,

Edytowane przez massey235
  • Like 1

Pewnie nie mają nic do roboty to się mszczą mi jeden z tych paja... Wjebal na miesiąc bana bo jego d*pa poczuła się urażona 😂 ahh jakie to śmieszne i ile to znaczy o tych osobach jakieś nie wiem paniusie obrażalskie a przypomnę że wtedy nikogo nie obraziłem itp wyraziłem swoją opinię na temat ich zachowania a mam do tego prawo ale jak ktoś w życiu nic nie może a w sieci może troszkę więcej to cyk mi banika . Zaraz pewnie znowu dostanę najwyżej odejdę z tego forum jak już większość zajrzę jako gość i tyle . 

Prawda taka ze niektórzy lidzie nie kogą mieć władzy i pieniedzy bo sodówka odbija. Kiedyś pracowałem u kolesia w hurtowni budowlanej którego łączny majątek to coś koło 200-300mln. A gość skromny, ubrany przeciętnie, jezdzil ,,tylko” insignia. Twierdził ze lepiej nie pokazywać ile są ma lub kim jest bo wtedy można więcej zarobic bo jak podjechalbym jakimś audi czy BMW to odrazu jego pozycja przy wykupie gruntu w dol,m

Edytowane przez przemek28_28
  • Like 2

Przemek lekarze z reguły są mądrzy zna ktoś lekarza co panoszy się drogi autem. Stomatolog u którego się leczę w szufladzie miał plik kasy z dnia jak co niektóry rolnik po żniwach. Auto opel vectra z ok 2005 roku. Zrozumieć to można 18-20 latka w który chce przy szpanować dobrym autem. Ta praca tych lekarzy to też nie lepsza od naszej wyobraź sobie że  przyjeżdżają mercedesami ludzie co z gęby capi im jak z d*py (bo 10 lat nie był u stomatologa, na mercedesa było a na zęby nie) i grzeb w tym i musisz być miły bo klient.    

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v