Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

@Denwer więcej niż 700 zł na byku to Ci zostawało jak wziąłeś dwa lata dopłatę do bydła. Czyli jakieś 750 zł. Idź już spać bo jutro dla tata trzeba ładować zboże do siewnika, a sorry niedziela jutro to trzeba lekcje odrobić  😂

Edytowane przez tomaszmab

1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

Mnie to nie dziwi co mówisz bo już się przyzwyczaiłem do tego że większość ludzi są ślepi na to co się dzieje. Tysiąc dowodów Ci podam że to kłamstwo to i tak nie uwierzysz. Bo Wy poprostu nie chcecie widzieć tego zła, ludzie to wypierają i tyle bo się na to nie chcą zgodzić. Ale prawda jest jaka jest czy nam się to podoba czy nie. Pamiętasz jak rok temu mnie jechali z każdej strony jak mówiłeś ze niedługo jak pierdyknie system to miastowi będą na wieś uciekać i przyjdą do rolnika aby im dał chleba. Długo nie trzeba było czekać. Po dwóch miesiącach zaczął się świrus i w sklepach panika , warzyw i owoców, mąki ani makaronów i ziemniaków oraz mleka nie było na półkach. Ludzie dzwonili do rolników i kupowali ziemniaki. Zapomniało się co? A teraz miastowi znów na rolnika plują że znecaja się na zwierzętami itp. Niedlugo będzie tak upadek systemu że naprawdę w sklepach będzie brakować. Zobaczycie!!!! Bo to wszystko są celowe działania. A potem będzie wojna!!! Zobaczysz. 😉👍

Panie Tomaszu ale ja się praktycznie z wszystkim zgadzam co napisałeś 👍, prócz tego że nie ma wirusa 😉 

34 minuty temu, gregor1284 napisał:

to zależy, bo jak powiesz masz to usłyszę

Masz wpier.....😂😂😂😂

Czytam ta szarpaninę na forum to jak powiedział kiedyś Bismarck: Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą. Zamiast sie jednoczyć jak robili to nasi dziadkowie kiedy bronili ojczyzny to my się szarpiemy kto ma racje. A prawda taka ze w dupe dostaną wszyscy nawet ci co bydła nie mają, oraz ci co nie mają gospodarstw a pracują w branżach połączonych z rolnictwem typu pasze itp. Bo jak bydło jebnie to pszenzyto nie bedzie po 700+ tylko po 250-300+

• Like 2

57 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie Tomaszu ale ja się praktycznie z wszystkim zgadzam co napisałeś 👍, prócz tego że nie ma wirusa 😉 

Wirus jest tylko że jest to wirus który był z nami od stworzenia świata i jest to zwykła grypa. Ale rządy rozdmuchując zwykle przeziębienia straszą ludzi i robią na tym niezły interes 

19 minut temu, zkordalski napisał:

Nie wiem jak u was ale u nas byczki 3tygodnioewe różne można wyrwać za 300zl w pkiecie większym jak na sztuki pojedyncze 450

Teraz to by nakupil,nie jeden sprzedajacy martwi sie czy ktos kupi.Jeszcze byczek w kolorze to pojdzie ale jalowka kolor czy  czarno biale obydwie plci-juz tak pieknie nie ma.

31 minut temu, przemek28_28 napisał:

Masz wpier.....😂😂😂😂

Czytam ta szarpaninę na forum to jak powiedział kiedyś Bismarck: Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą. Zamiast sie jednoczyć jak robili to nasi dziadkowie kiedy bronili ojczyzny to my się szarpiemy kto ma racje. A prawda taka ze w dupe dostaną wszyscy nawet ci co bydła nie mają, oraz ci co nie mają gospodarstw a pracują w branżach połączonych z rolnictwem typu pasze itp. Bo jak bydło jebnie to pszenzyto nie bedzie po 700+ tylko po 250-300+

jednak głuchy jestem :(

@zkordalski dziś za tygodniowego cielaka 700zł, wczoraj o 20 wystawiony

13 godzin temu, tomaszmab napisał:

Wirus jest tylko że jest to wirus który był z nami od stworzenia świata i jest to zwykła grypa. Ale rządy rozdmuchując zwykle przeziębienia straszą ludzi i robią na tym niezły interes 

jak juz to przechorujesz to wtedy sie wypowiadaj czlowieczku

13 minut temu, szmergiel napisał:

jak juz to przechorujesz to wtedy sie wypowiadaj czlowieczku

Byłem właśnie chory z tydzień temu.. Co roku mnie łapie ten cyrk koronka jak na 60tce bez kabiny w wiatr i deszcz przemokne. Dzień gorączki, na drugi dzień nos zatkany. Trzeci dzień już lepiej. Na czwarty znowu na c 360 i orka!!! Potem cały rok z głowy bo człowiek zahartowany. Te testy tak samo to ściema i tyle. One pokazują wszystkie wirusy a nie ten akurat. Oglądaj więcej TV. Teraz chociaż wszyscy do tej samej bramki grają oszuści a Janusze się boją bo o to im chodzi!!! Już nie wspomnę że mojej babce wykryli koronawirusa a ma 90 lat i jest w szpitalu. Od lat ma podawana krew i akurat znów pojechała do szpitala.Cyrk na kołach. Babcia zdrowa nawet kataru nie ma haha!!! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v