Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam byczki na sprzedaż a przestały mi jeść co za czort dawałem kukurydzę i srute wieczorem, rano gotowane rzyto z śruta i cały czas maja wodę bo są poidla i siano. Mogły dostać kwasicy. A mam jeden okaz w marcu dwa lata a ma z 400 kg wcale nie chce jeść więcej marnuje niż je co mu można podać by trochę ruszył

13 godzin temu, miziun napisał:

Koledzy mam byczki na sprzedaż a przestały mi jeść co za czort dawałem kukurydzę i srute wieczorem, rano gotowane rzyto z śruta i cały czas maja wodę bo są poidla i siano. Mogły dostać kwasicy. A mam jeden okaz w marcu dwa lata a ma z 400 kg wcale nie chce jeść więcej marnuje niż je co mu można podać by trochę ruszył

Apetizer junior😂

• Haha 3

przemek28_28 napisał:

13 godzin temu, miziun napisał:

Apetizer junior😂

By niejadek zjadł obiadek 🤣

20 godzin temu, miziun napisał:

Zapasles.moze watroba nie wyrabia takiego tuczu.jak zaczynalem tez koryta wiecznie pelne i co chwile problem z apetytem.teraz z 2 dni w miesiacu tylko dzikie siano caly dzien i apetyt sam wraca tylko troche glosniejsze sie robia🐮

A temu 400 ruhamax i bez skojarzen 🐷🐖mi tutaj

42 minuty temu, HF86 napisał:

Zapasles.moze watroba nie wyrabia takiego tuczu.jak zaczynalem tez koryta wiecznie pelne i co chwile problem z apetytem.teraz z 2 dni w miesiacu tylko dzikie siano caly dzien i apetyt sam wraca tylko troche glosniejsze sie robia🐮

A temu 400 ruhamax i bez skojarzen 🐷🐖mi tutaj

Ruhamax najlepszy... W oborze i małżeńskiej komorze 😎😎😎😂😉 A jakby któryś moderator się pytał to byki w cenie, tak tak w cenie 🤣🤣🤣

Edytowane przez Berthold
  • Haha 3

W paszowozie pójdzie. O dziwo dziś duży ruch za bydłem.

24 minuty temu, DANDYS napisał:

O już jest ptasia grypa na lubelskim, będą wybijac indyki, Jarek wykrakal

k**wa a u mnie jakiś gołąb wylądował trefny.i mojev30 kur wybiją

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

O już jest ptasia grypa na lubelskim, będą wybijac indyki, Jarek wykrakal

Post mający na celu uświadomić iż może dojść do zawirowań cenowych na rynku bydła 😂😂 jak to w tym kraju bywa😂 

Nie mam uprawnień ale daje Panu Panie DANDYS range ,,zadłużony dla rolnictwa,, +1😂

Krowa 623 netto 5.5zł brutto

Edytowane przez damian007

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v