Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, soltys48 napisał:

A wbc?

Tylko na żywą znam .Wydaje mi się,  że zaniżają na rejonie 

I z płatnością ostatnio u kolegi w ch*ja lecieli

A Rafałek powiedział , że za 2/3 tygodnie może wziąć jak u nas będzie ładował . Znaczy towaru dość 

Edytowane przez Cybulek17
  • Like 1

2 godziny temu, przemek28_28 napisał:

10 to tez nie duzo. Trzeba było wstawić sie w domu a pozniej tylko na podtrzymanie na imprezie Bobienko symbolicznie😂

Wiem wiem. Ceny słabe kasa pewna. A Kasol lub Jurex?

Nie chandlowalem z takimi ale jak warto do nich zadzwonić to podeślij mi nr zadzwonię sobie

😂

😂

Edytowane przez Elvis1090

1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Tylko na żywą znam .Wydaje mi się,  że zaniżają na rejonie 

I z płatnością ostatnio u kolegi w ch*ja lecieli

A Rafałek powiedział , że za 2/3 tygodnie może wziąć jak u nas będzie ładował . Znaczy towaru dość 

Dawno z nimi zakonczylem wspolprace.przyjazd kiedy im sie spodoba prozba o termin 7 dni odp niema problemu a potem i tak po 14 dniach.dobili mnie ostatnim wbc 20 deka za mala pultusza na jalowce i zl w dol

7 godzin temu, Yoda napisał:

I co w tym dziwnego? Im krowa ma więcej mleka to potrzebuje lepszej paszy. Hereford to rasa co średnio ma mniej mleka niż Lm więc i odsadki lżejsze. Za to później spokojnie doganiają we wzroście. Krowa hf co doi 5000 też nie je tego samego co ta co ma 10 000 w laktacji.

Ale dla kupującego ma znaczenie .. Chciałem kupić 10 czystych HH odsadkow jałówek i nie kupiłem bo wyniosło by mnie to 16,5 kg / kg .. Ty też sprzedajesz po 16,5 ? Bo jak tak to pierdziele te LM i zaraz je puszczam w obieg .. 

Po prostu nie lubię jak ktoś bajki opowiada. Lm to rasa co ma takie same wymagania jak hereford? Te debilizmy ludzie powtarzają od lat. Widziałem stada Lm ekstensywne na zasadzie takiej jak moja. Co druga krowa z cielakiem bo za słaba pasza i porodów trzeba pilnować. Kup czyste Lm wywal na łąkę z bykiem, zimą daj samego siana i za rok policz dobrze ile odsadkow masz w stadzie odchowanych bez pilnowania, bez pomocy przy porodach. Większość ma obory, qq, sianokiszonki o jakości dla krów mlecznych więc zadowoleni. To bydło eksportowe i bardzo dobrze że ludzie to wykorzystują ale nie jest to bydło ekstensywne.

Oczywiście zgadzam się że siano nie wystarczy .. dlatego na czas wycieleń  i krycia trzeba lepszej paszy .. wiosną i Latem siane trawy wystarczą. .. Można mieć ładne łąki siane i na tym każda krowa się zacieli .. A można mieć tataraki i sitowia które tylko nadaje się to na podsciel to nie ma co się dziwić że nic się nie zaciela. 

16 minut temu, marijusz napisał:

Strzelajcie ile będzie z czegoś takiego mięsa ?480 kg żywcem ważył

miesa to tak z 10 kg :D

U klasa bedzie bankowo :D

Edytowane przez Gość

tomaszmab napisał:

I co w tym dziwnego? Im krowa ma więcej mleka to potrzebuje lepszej paszy. Hereford to rasa co średnio ma mniej mleka niż Lm więc i odsadki lżejsze. Za to później spokojnie doganiają we wzroście. Krowa hf co doi 5000 też nie je tego samego co ta co ma 10 000 w laktacji.

Ale dla kupującego ma znaczenie .. Chciałem kupić 10 czystych HH odsadkow jałówek i nie kupiłem bo wyniosło by mnie to 16,5 kg / kg .. Ty też sprzedajesz po 16,5 ? Bo jak tak to pierdziele te LM i zaraz je puszczam w obieg .. 

Po prostu nie lubię jak ktoś bajki opowiada. Lm to rasa co ma takie same wymagania jak hereford? Te debilizmy ludzie powtarzają od lat. Widziałem stada Lm ekstensywne na zasadzie takiej jak moja. Co druga krowa z cielakiem bo za słaba pasza i porodów trzeba pilnować. Kup czyste Lm wywal na łąkę z bykiem, zimą daj samego siana i za rok policz dobrze ile odsadkow masz w stadzie odchowanych bez pilnowania, bez pomocy przy porodach. Większość ma obory, qq, sianokiszonki o jakości dla krów mlecznych więc zadowoleni. To bydło eksportowe i bardzo dobrze że ludzie to wykorzystują ale nie jest to bydło ekstensywne.

Oczywiście zgadzam się że siano nie wystarczy .. dlatego na czas wycieleń  i krycia trzeba lepszej paszy .. wiosną i Latem siane trawy wystarczą. .. Można mieć ładne łąki siane i na tym każda krowa się zacieli .. A można mieć tataraki i sitowia które tylko nadaje się to na podsciel to nie ma co się dziwić że nic się nie zaciela. 

Moje nie mają sianych łąk. Myślałeś że ktoś ci sprzeda dobre sztuki za pół ceny jeśli w detalu cena mięsa z hereforda zaczyna się od 40 zł za kilo? Na dzisiaj żadna porządna hodowla nie sprzedaje herefordow. A mało tego dużo ludzi szuka jałówek i to w ilościach 50 szt jednorazowo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v